«Ελληνικό Λεξικό» Το μοναδικό δωρεάν λεξικό για Android συσκευές

Δωρεάν ελληνικό λεξικό για κινητά τηλέφωνΑ


Ίσως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε δωρεάν για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι το μοναδικό Ελληνικό λεξικό που βρήκαμε και αξίζει να το κάνουμε παρουσίαση. Πρόκειται για μια ελληνική προσπάθεια από τον προγραμματιστή Χρήστος Χρηστίδη, και ονομάζεται «Ελληνικό λεξικό» και φυσικά διατίθεται εντελώς δωρεάν για android συσκευές. 

Πρόκειται για ένα offline λεξικό της Ελληνικής γλώσσας με δυνατότητα να σώσουμε λέξεις στα «Αγαπημένα» αλλά και να προσθέσουμε τις δικές μας λέξεις. 

Η αναζήτηση των λέξεων που θέλουμε να βρούμε γίνεται ανά κατηγορία, για παράδειγμα: λέξεις με ειρωνική/υβριστική χρήση, λέξεις που χρησιμοποιούνται σε παροιμίες και φράσεις κ.α. Επίσης, μπορεί να γίνει αναζήτηση βάσει ετυμολογίας, πχ λέξεις-δάνεια.

Τέλος, μπορούμε να αναζητήσουμε λέξεις όχι μόνο στα λήμματα, αλλά και μέσα στους ορισμούς των λέξεων. Αρκεί να το επιλέξουμε από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις της εφαρμογής. 


Έκδοση: 1.5
Μέγεθος: 16 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4 και άνω
Κατασκευαστής: Χρήστος Χρηστίδης
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram