GeoNotes - Κρατώντας σημειώσεις, με κείμενο ή φωτογραφίες, πάνω σε χάρτη

σημειώσεις σε χάρτη φωτογραφίες ή κείμενο

Το GeoNotes είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα και δωρεάν εφαρμογή για Android smartphones που θα την χαρακτηρίζαμε αρκετά πρωτότυπη. Η λειτουργία του είναι αρκετά απλή και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε και να οργανώσουμε τις σημειώσεις μας με έναν διαφορετικό τρόπο.

Μέσω του GeoNotes οι σημειώσεις που δημιουργούμε συνδέονται με συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες. Η συσκευή μας, εφόσον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα προβάλει έναν παγκόσμιο χάρτη πάνω στον οποίο υπάρχουν τοποθετημένες όλες οι σημειώσεις μας. Οι σημειώσεις μπορούν να είναι είτε κείμενο, είτε ακόμη και φωτογραφίες, αν θέλουμε να θυμόμαστε κάποια συγκεκριμένα σημεία ή καταστήματα. Όλη η διαδικασία δημιουργίας και επεξεργασίας των σημειώσεων είναι πολύ γρήγορη.

Πέρα από την προβολή των σημειώσεων μας στον χάρτη, αυτές μπορούν να προβληθούν και ως λίστα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τις εξάγουμε σε GeoJson format για χρήση σε άλλες εφαρμογές.

Το GeoNotes είναι μία εφαρμογή ανοικτού κώδικα και δεν υπάρχει στο Google Play Store. Για να το εγκαταστήσουμε στη συσκευή μας έχουμε δύο επιλογές. Είτε να το κατεβάσουμε από το F-Droid, ώστε να λαμβάνει και ενημερώσεις μέσω αυτού, είτε να κατεβάσουμε το μεμονωμένο APK μέσα από το GitHub.

Έκδοση: 1.4
Μέγεθος: 3.8MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Hauke96
Πηγή: GitHub
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram