Olauncher - Ένας μινιμαλιστικός launcher που θα μεταμορφώσει το Android κινητό μας

new android launcher 2021


Συνεχίζοντας την αναζήτησή μας για αξιόλογους Android launcher, συναντήσαμε τον Olauncher. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη περίπτωση καθώς ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα, για αυτό και πριν το απορρίψει ένας νέος χρήστης, καλό θα ήταν να το δοκιμάσει για λίγες ημέρες. Αρκετές γνωστές ιστοσελίδες του χώρου, όπως το AndroidPolice και το AndroidAuthority, τον έχουν εκθειάσει, πάμε όμως να δούμε τον λόγο.

Ο «Olauncher» είναι ένας από τους πιο απλούς launcher που υπάρχουν, έχοντας ως στόχο να προσφέρουν μία μινιμαλιστική εμπειρία στον χρήστη, χωρίς περιττά εφέ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο συγκεκριμένος launcher δεν διαθέτει εικονίδια, αλλά οι εφαρμογές παρουσιάζονται με το όνομά τους σε μορφή κειμένου. Το παραπάνω όχι μόνο κάνει την εμπειρία πιο απλή και ξεχωριστή, αλλά η συσκευή μας φαίνεται να κερδίζει και σε επιδόσεις, αφού απελευθερώνονται πόροι από το σύστημα.


Φυσικά, τίποτα δεν θα είχε νόημα αν ο Olauncher μας βομβάρδιζε με διαφημίσεις και ευτυχώς οι δημιουργοί του είναι ξεκάθαροι πως ούτε διαφημίσεις θα δούμε ποτέ, ούτε καταγράφουν τα προσωπικά μας δεδομένα. Το παραπάνω μπορεί να αποδειχθεί εύκολα, αφού πρόκειται για εφαρμογή ανοικτού κώδικα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως κάθε μέρα, ο Olauncher μας χαρίζει δύο wallpapers, ένα ανοιχτόχρωμο και ένα σκουρόχρωμο, με στόχο να μην βαρεθούμε ποτέ τη συσκευή μας.

Έκδοση: 3.4
Μέγεθος: 1.1
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Tanuj M.
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram