Cleanup Pictures - Έξυπνη αφαίρεση αντικειμένων από φωτογραφίες με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

cleanup pictures αφαίρεση αντικειμένων από φωτογραφίες

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να αφαιρέσεις οποιοδήποτε αντικείμενο από μία φωτογραφία, χωρίς να έχεις προχωρημένες γνώσεις σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων; Σίγουρα εντυπωσιακό και σίγουρα το Cleanup Pictures είναι μία δωρεάν web εφαρμογή που θα σε συναρπάσει.

Αφού επισκεφθούμε το Cleanup Pictures, θα βρεθούμε σε ένα καθαρό και εύχρηστο interface όπου μπορούμε να ανεβάσουμε την εικόνα που θέλουμε να επεξεργαστούμε. Έπειτα, χρησιμοποιώντας την πράσινη βούρτσα/μαρκαδόρο, χρωματίζουμε όσο καλύτερα γίνεται το αντικείμενο που θέλουμε να αφαιρέσουμε από τη φωτογραφία μας. Έπειτα, αυτό θα αφαιρεθεί από την φωτογραφία μας με το κενό του να συμπληρώνεται «μαγικά» με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Υπόψη, πως η βούρτσα μπορεί να μεγαλώσει ή να μικρύνει ανάλογα το μέγεθος του αντικειμένου που θα αφαιρέσουμε, ώστε να γίνει ευκολότερο το μαρκάρισμα. 

Αρχικά είμασταν επιφυλακτικοί με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, μέχρι που τη δοκιμάσαμε. Το αποτέλεσμα μάς εξέπληξε ευχάριστα αφού το αντικείμενο αφαιρέθηκε με επιτυχία, και το κενό που δημιουργήθηκε έμοιαζε τελείως φυσικό. 

Αξίζει να αναφερθεί πως πίσω από την εφαρμογή αυτή βρίσκονται οι προγραμματιστές του εμπορικού προγράμματος ClipDrop και πρόκειται για μια ανοικτού κώδικα εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί τη LaMa, ένα μοντέλο ανοιχτού κώδικα από το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης της Samsung για να επανασχεδιάζει αυτόματα και με ακρίβεια τις περιοχές που διαγράφουμε.

Η δωρεάν έκδοση του Cleanup Pictures μπορεί να επεξεργαστεί εικόνες ανάλυσης έως 1280x720 pixel, μέγεθος ικανοποιητικό για τις περισσότερες χρήσεις. Για να χρησιμοποιήσεις το Cleanup Pictures αρκεί να επισκεφθείς την παρακάτω ιστοσελίδα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: cleanup.pictures

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram