WinRAR - Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε

WinRAR - Ναι ή όχι

Ενώ η ύπαρξη ενός εργαλείου αποσυμπίεσης (unzip) και συμπίεσης αρχείων (zip) είναι σίγουρα χρήσιμο, το πασίγνωστο WinRAR ΔΕΝ είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή τη δουλειά. Η εφαρμογή έχει γίνει κάπως ασήμαντη λόγω του παλιού μοντέλου πλασαρίσματος ως "shareware". Δηλαδή, μπορείς να κατεβάσεις μια «δοκιμαστική» έκδοση του WinRAR δωρεάν, η οποία ζητά να το πληρώσεις αφού το χρησιμοποιήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, το WinRAR δεν κλειδώνει ποτέ, ακόμη και αν δεν πληρώσεις, και έτσι μπορείς να τo χρησιμοποιήσεις επ' αόριστο, βγάζοντας συχνά πυκνά ενοχλητικά μηνύματα αγοράς του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις το WinRAR ούτως ή άλλως.

Εκεί έξω, υπάρχουν πολύ ωραία και εύχρηστα εργαλεία που κάνουν την ίδια δουλειά και μάλιστα θα τα βρεις εντελώς δωρεάν. Το 7-Zip για παράδειγμα, είναι ένα δωρεάν και απλό εργαλείο που καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων. Εάν δεν σου αρέσει το 7-Zip , δοκίμασε ένα άλλο εργαλείο συμπίεσης/αποσυμπίεσης αρχείων. Αλλά ό,τι κι αν κάνεις, μην πληρώνεις για το WinRAR.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram