Sweet Soundtrack - Βρες το τραγούδι που άκουσες μέσα σε μία ταινία


Όχι πες, είναι κάποιος που βλέπει ταινίες, του αρέσουν τα Soundtracks και δεν έψαξε ποτέ να βρει πληροφορίες; Δεν νομίζω, Τάκη. Αν θέλει βέβαια να μάθει το όνομα του κομματιού έχει δύο επιλογές, είτε να ψάξει μέσω μιας γνωστής εφαρμογής όπως είναι το Shazam, είτε να χρησιμοποιήσει μία ιστοσελίδα σαν το Sweet Soundtrack.
 
Το Sweet Soundtrack είναι μία ιστοσελίδα, που χρησιμοποιεί το TMDb API, για να έχει πρόσβαση σε μία τεράστια βάση δεδομένων με ταινίες. Μέσω αυτού του API λοιπόν, η ιστοσελίδα γνωρίζει ποια τραγούδια ακούγονται σε κάθε ταινία. Με αυτό τον τρόπο, όταν γράψουμε το όνομα της ταινίας στην και το Sweet Soundtrack μας επιστρέφει μία λίστα με τα τραγούδια που περιλαμβάνει.

Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και η αντίθετη λειτουργία, δηλαδή όταν εντοπίσουμε ένα τραγούδι, έπειτα κάνοντας κλικ πάνω του, μπορούμε να δούμε το σύνολο των ταινιών που αυτό χρησιμοποιήθηκε. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με καλλιτέχνες και έτσι να εντοπίσουμε σε ποιες ταινίες έχουν παρουσία. Σίγουρα το Sweet Soundtrack είναι μία ιστοσελίδα που «παντρεύει» με τον καλύτερο τρόπο μουσική και κινηματογράφο!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://sweetsoundtrack.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram