Συνέντευξη με τον δημιουργό της πρώτης Ελληνικής εφαρμογής ραδιοφώνου

Radiophone - Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή ραδιοφώνου


Πρόσφατα, ανακαλύψαμε την εφαρμογή  «Ραδιόφωνο - RadioPhone», την πρώτη Ελληνική εφαρμογή ραδιοφώνου που κάνει θραύση στα store της Apple και της Google για iOS και Android συσκευές. Ψάξαμε και βρήκαμε τον δημιουργό και εμπνευστή της εφαρμογής, Γιώργο Μπακίρη, ο οποίος δέχτηκε με χαρά να μας παραχωρήσει την παρακάτω συνέντευξη.

Α.Χ: Άγγελος Χουβαρδάς
Γ.Μ: Γιώργος Μπακίρης

Α.Χ: Γεια σου Γιώργο και ευχαριστούμε που δέχτηκες να μας παραχωρήσεις τη συνέντευξη για λογαριασμό του dwrean.net

Γ.Μ: Δική μας η χαρά και ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Α.Χ.: Πείτε μας λίγα λόγια την εφαρμογή «RadioPhone», τι μπορούμε να κάνουμε με με αυτή;

Γ.Μ: Αρχικά, με την εφαρμογή, μπορούμε να ακούσουμε μουσική, αθλητικά, ειδήσεις και δεκάδες άλλα είδη ραδιοφωνικών σταθμών από 125 χώρες σε όλο τον κόσμο με τον πιο απλό τρόπο. Είναι ίσως η πιο απλή στη χρήση εφαρμογή ραδιοφώνου στον κόσμο μιας κι έχουν επιλεγεί προσεκτικά οι πραγματικά καλύτεροι και μεγαλύτεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί του πλανήτη όπου μπορείτε να τους βρείτε και να τους ακούσετε στην κυριολεξία με ένα απλό πάτημα!

Α.Χ.: Πως εμπνευστήκατε την δημιουργία της εφαρμογής;

Γ.Μ: Πριν 12 χρόνια που αγόρασα το πρώτο μου iPhone, είδα ότι έλειπε το ραδιόφωνο. Επικοινώνησα με τον φίλο μου κι έκτοτε συνεργάτη μου Παναγιώτη Μίλη και δημιουργήσαμε μια από τις πρώτες παγκοσμίως εφαρμογή για ραδιόφωνο στο iOS.

Α.Χ.: Μάθαμε πως η εφαρμογή βραβεύτηκε για τη διαρκώς ανοδική εξέλιξη, την κορυφαία ποιότητα καθώς και τις καινοτόμες αναβαθμίσεις της. Θα θέλατε να μας μοιραστείτε την εμπειρία αυτή; 

Γ.Μ.: Το Radiophone, βραβεύτηκε στην κατηγορία Music & Performance Mobile Applications στα Cyta Mobile Excellence Awards 2015. Αυτή η βράβευση αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μας για να μπορεί ο κάθε χρήστης ανεξάρτητα με τις τεχνολογικές του γνώσεις να μπορεί να ανακαλύψει χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς, εύκολα και με κριτήρια όπως η ήπειρος, η χώρα, η πόλη και το είδος του σταθμού.

Α.Χ.: Πότε κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση της εφαρμογής;

Γ.Μ.: Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε στις 04 Αυγούστου 2009 στο iOS με το όνομα «iRadio GR» όπου υπήρχαν πολλοί σταθμοί από την Ελλάδα αλλά και τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Κύπρου. Στις 02 Ιανουαρίου 2010 κυκλοφόρησε η εφαρμογή με το σημερινό της όνομα «RadioPhone - Ραδιόφωνο» όπου και αγκαλιάστηκε από το κοινό από την πρώτη στιγμή της νέα μας προσπάθεια κι ανέβηκε στην #1η θέση σε όλες τις κατηγορίες εφαρμογών. Εκεί, έμεινε για αρκετούς μήνες κι έγινε η πρώτη Ελληνική ραδιοφωνική εφαρμογή με σταθμούς απ' όλο τον κόσμο.

Α.Χ.: Έχετε κυκλοφορήσει και άλλες εφαρμογές σαν την «iRadio GR»; 

Γ.Μ: Λίγους μήνες μετά κυκλοφορήσαμε και το «iRadio FR», όπου είχε 10.000 downloads σε λίγες ώρες κι αμέσως μετά το iRadio UK, μια εφαρμογή που έγινε πολύ δημοφιλής στην Αγγλία και την Αμερική κάνοντας εκατομμύρια downloads! Λίγο αργότερα ήρθαν εκδόσεις του iRadio και για άλλες χώρες του κόσμου! Σκοπός μας είναι πλέον να κρατήσουμε μόνο την εφαρμογή RadioPhone όπου είναι μια σύντμηση όλων των άλλων εφαρμογών μας!

Η εφαρμογή Radiophone

A.X.: Σε τι διαφέρει η αρχική έκδοση με το «RadioPhone»; 

Γ.Μ.: Η νέα έκδοση είναι απλά μαγική! Πολύ γρήγορη και πανεύκολη στη χρήση της! Ο χρήστης μπορεί μα βρει αυτό που ακριβώς θέλει ν ακούσει από οπουδήποτε στον κόσμο τόσο πολύ εύκολα που δεν μπορεί να το φανταστεί!

Α.Χ.: Ποιες κατά την γνώμη σας είναι οι πιο κορυφαίες δυνατότητες της εφαρμογής; 

Γ.Μ.: Το δυνατό χαρτί της εφαρμογής είναι η σελίδα με τους κορυφαίους σταθμούς (Top Stations) όπου ο χρήστης δεν χάνεται με χιλιάδες επιλογές αλλά με απλό κι όμορφο τρόπο ακούει Jazz από τη Νέα Υόρκη, News από το Παρίσι, τοπικές μουσικές από την Κούβα ή αθλητικά από την Αγγλία… Επίσης η δυνατότητα να συνεχίζει να ακούει τον αγαπημένο του ραδιοφωνικό σταθμό ενώ χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές συγχρόνως (Background Play) και η επιλογή να ανοίξει η εφαρμογή παίζοντας το τελευταίο σταθμό που άκουγε πριν την κλείσει (Last Station Played).

A.X: Τι σκέφτεστε για το μέλλον;

Γ.Μ.: Για το άμεσο μέλλον στόχος μας είναι να βελτιώνουμε την εφαρμογή σε καθημερινή βάση και να είμαστε εδώ για να προσφέρουμε υποστήριξη σε οποιοδήποτε θέμα. 

A.X: Ευχαριστούμε για την συζήτηση που είχαμε. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να συνεχίσετε τις επιτυχίες, διότι σπάνια βλέπουμε από Έλληνες, να δημιουργούν αξιόλογες εφαρμογές και να έχουν μεγάλη απήχηση από τον κόσμο.

Γ.Μ:  Εμείς ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο και το χώρο σας.

Στο RadioPhone - Ραδιόφωνο επίσης μπορούμε:
  • να δούμε και να ακούσουμε τους αγαπημένους μας σταθμούς
  • να σταματήσουμε ή να ξεκινήσουμε τον σταθμό που ακούτε,
  • να μεταβούμε στον επόμενο ή τον προηγούμενο σταθμό,
  • να μοιραστούμε την εμπειρία μας στα κοινωνικά δίκτυα
  • να αποθηκεύσουμε τους αγαπημένους μας σταθμούς
  • να δούμε και να ακούσουμε τους πρόσφατους σταθμούς
  • να ελέγξουμε την ώρα που θα σταματήσει να παίζει το Ραδιόφωνο (Χρονοδιακόπτης ύπνου)
  • να δούμε το όνομα του καλλιτέχνη και τον τίτλο του τραγουδιού που ακούμε εκείνη τη στιγμή

Κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν το από εδώ: Download (Android) και Download (iOS)

Επιμέλεια Συνέντευξης: Άγγελος Χουβαρδάς

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram