[Λογαριασμός Google]: Αντίγραφα Ασφαλείας, Συγχρονισμός, Σελιδοδείκτες - Πως το κάνουμε Αυτόματα ή Χειροκίνητα

Πως παίρνω Αντίγραφα Ασφαλείας, Κάνω συγχρονισμό αρχείων και Σελιδοδεικτών στον Google Λογαριασμό μου


Είναι αλήθεια πως οι αυτοματισμοί της Google όσον αφορά τα Αντίγραφα Ασφαλείας των συσκευών μας, ο Συγχρονισμός των Αρχείων μας αλλά και οι Σελιδοδείκτες στον Google Chrome, μας διευκολύνουν ώστε να μην χάσουμε ποτέ τα αρχεία και τις ρυθμίσεις μας και φυσικά κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο σε περίπτωση που αλλάξουμε συσκευή (υπολογιστή ή κινητό). 

Γνωρίζεις όμως τον τρόπο που γίνονται αυτές οι λειτουργίες;  Δεν θέλεις να γίνονται όλα αυτόματα και προτιμάς να τα κάνεις όλα χειροκίνητα; 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και φυσικά αναφέρομαι από τη στιγμή που δημιουργήσουμε έναν δωρεάν Gmail λογαριασμό στη Google. Υπόψη, όταν δημιουργήσουμε λογαριασμό στη Google, αυτόματα, έχουμε Gmail, Youtube, Google Chrome, Google Keep, Google Calendar και γενικά οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Google. Δηλαδή, με τον ίδιο Gmail λογαριασμό μας, έχουμε πρόσβαση (δεν χρειάζεται να κάνουμε άλλους λογαριασμούς) σε όλες τις υπηρεσίες της Google. 

Εξ' ορισμού, η Google μάς δίνει δωρεάν Cloud αποθηκευτικό χώρο της τάξεως των 15 GB. Η Google επίσης, δίνει αναλυτικές πληροφορίες και μάλιστα στα Ελληνικά για όλα τα παραπάνω ερωτήματα, όπου με αυτά θα ασχοληθούμε σήμερα. Πάμε να δούμε: 

Αντίγραφα Ασφαλείας

Η Google μάς δίνει πληροφορίες για το πως να πάρουμε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στην Android συσκευή μας ή πως να κάνουμε επαναφορά δεδομένων.
Επίσης, μας αναφέρει τη διαδικασία της Ενεργοποίησης αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αλλά και τον τρόπο Μη αυτόματης δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και ρυθμίσεων. 
Συνεχίζοντας, και αφού δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας, μπορούμε να επαναφέρουμε το τηλέφωνό μας διαγράφοντας όλο το περιεχόμενό του. Δηλαδή επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων. Τέλος, μας δείχνει τον τρόπο να «περάσουμε» όλα τα δεδομένα του Google λογαριασμού μας στη νέα μας συσκευή.

• Όλες αυτές τις πληροφορίες, μπορείς να τις διαβάσεις εδώ: Αντίγραφα Ασφαλείας Google λογαριασμού

Συγχρονισμός δεδομένων στο Google Chrome

Στον Google Chrome, ο συγχρονισμός είναι εύκολος και αυτόματος και από οποιαδήποτε συσκευή έχουμε εγκαταστήσει τον Google Chrome, μπορούμε να βλέπουμε και να ενημερώνουμε τους σελιδοδείκτες, το ιστορικό, τυς κωδικοί πρόσβασης και άλλες ρυθμίσεις. Φυσικά, έχουμε την επιλογή να περιηγούμαστε στον Google Chrome, όντας απενεργοποιημένοι και μή συγχρονισμένοι! 

• Όλα αυτά, τα βλέπουμε εδώ: Αυτόματος και Μη αυτόματος συγχρονισμός στον Google Chrome

Σελιδοδείκτες

Οι σελιδοδείκτες που τοποθετούμε στον Google Chrome ή και σε άλλων προγραμμάτων περιήγησης, είναι από τα σημαντικότερα που έχουμε σε έναν υπολογιστή και δεν θέλουμε με τίποτα να τους χάσουμε. Και εδώ η Google έχει έτοιμη την απάντηση σε διάφορες περιπτώσεις που αναφέρονται ευθύς αμέσως: 

α) Εισαγωγή σελιδοδεικτών και ρυθμίσεων από άλλους περιηγητές προς τον Google Chrome και το αντίστροφο. 
β) Λήψη σελιδοδεικτών σε όλες τις συσκευές μας
γ) Τρόπος εισαγωγής σελιδοδεικτών
δ) Μετακίνηση σελιδοδεικτών σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης

• Όλα τα παραπάνω, μπορούμε να τα διαβάσουμε εδώ: Σελιδοδείκτες και Ρυθμίσεις 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram