Water Resistance Tool - Ναι, αυτή η εφαρμογή σου λέει αν το κινητό σου είναι ανθεκτικό στο νερό


Αρκετά smartphone κυκλοφορούν με πιστοποιήσεις IP67 ή IP68 που υπόσχονται ανθεκτικότητα στο νερό. Φυσικά, κανείς δεν θέλει να κάνει κάποιο test με τη συσκευή του και να ρισκάρει ένα ενδεχόμενο πρόβλημα.

Εδώ έρχεται η εφαρμογή Water Resistance Tester του Ray W. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μάς επιτρέπει να εξετάσουμε την ανθεκτικότητα της συσκευής μας στο νερό, χωρίς να τη βουτήξουμε μέσα σε ένα ποτήρι. Απίστευτο; Και όμως είναι πραγματικό, αφού η εφαρμογή χρησιμοποιεί το εσωτερικό βαρόμετρο της συσκευής μας για να ανιχνεύσει αν παραμένει «σφραγισμένη». 

Όπως δήλωσε ο δημιουργός της, όταν μία συσκευή που είναι ανθεκτική στο νερό δέχεται πίεση, τότε το εσωτερικό της βαρόμετρο εντοπίζει αύξηση της εσωτερικής πίεσης. Ο ίδιος μηχανισμός χρησιμοποιείται και από την εφαρμογή του, για να εντοπίσει αύξηση της πίεσης όταν εμείς «πιέσουμε» (όχι δυνατά) την οθόνη.

Μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ την εφαρμογή Water Resistance Tester, μέσω του Play Store. Φυσικά, δεν πρέπει να εμπιστευτείς 100% την εφαρμογή και να κάνεις κάτι επικίνδυνο με τη συσκευή σου, αφού αν γίνει λάθος, τότε αυτή θα χαλάσει.

Ένα παράδειγμα χρήσης στο παρακάτω βίντεο:


Έκδοση: 1.2
Μέγεθος: 2.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Ray W
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram