Γενετικοί Αλγόριθμοι - Τι είναι και πως τους αντιγράψαμε από την φύση

Γενετικοί Αλγόριθμοι

Οι Γενετικοί αλγόριθμοι ανήκουν στο κλάδο της επιστήμης υπολογιστών και αποτελούν μια μέθοδο αναζήτησης βέλτιστων λύσεων σε συστήματα που μπορούν να περιγραφούν ως μαθηματικό πρόβλημα. Είναι χρήσιμοι σε προβλήματα που περιέχουν πολλές παραμέτρους/διαστάσεις και δεν υπάρχει αναλυτική μέθοδος που να μπορεί να βρει το βέλτιστο συνδυασμό τιμών για τις μεταβλητές ώστε το υπό εξέταση σύστημα να αντιδρά με όσο το δυνατόν με το επιθυμητό τρόπο.

Ο τρόπος λειτουργίας των Γενετικών Αλγορίθμων είναι εμπνευσμένος από τη βιολογία. Χρησιμοποιεί την ιδέα της εξέλιξης μέσω γενετικής μετάλλαξης, φυσικής επιλογής και διασταύρωσης.

Έχουμε δει πολλά παραδείγματα όπου ο άνθρωπος εμπνεύστηκε από την φύση και οδηγήθηκε σε εντυπωσιακές τεχνολογικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις. 
Σήμερα θα δούμε πως περάσαμε από την παρατήρηση και την μελέτη της θεωρίας της εξέλιξης στην δημιουργία Γενετικών Αλγορίθμων χάρη στο εκπληκτικό βίντεο που δημιούργησε ο Φώτης Ζανταλής (Ηλεκτρονικός Μηχανικός) από το κανάλι «Tech to me About it». Απολαύστε: 





Πηγή κειμένου: Wikipedia
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram