Grasshopper - Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Javascript για αρχάριους από την ίδια τη Google

Grasshopper μαθήματα προγραμματισμού web dev


Το Grasshopper είναι μία online πλατφόρμα με μαθήματα προγραμματισμού σε Javascript την οποία έχει δημιουργήσει η Google. Πρόκειται για μία καλοφτιαγμένη σειρά διαδραστικών μαθημάτων, που είναι κατάλληλη ακόμη και για αρχάριους.

Για να ξεκινήσουμε, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μία σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν και μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε από οποιονδήποτε υπολογιστή, μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας, είτε μέσω smartphone ή tablet, με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, κατεβάζοντας τις αντίστοιχες εφαρμογές. Η πρόοδος του χρήστη αποθηκεύεται στον λογαριασμό του ανεξαρτήτως της συσκευής που χρησιμοποιεί.

Προχωρώντας σιγά σιγά μέσα στα μαθήματα η εφαρμογή θα μαθαίνει όλο και πιο περίπλοκα πράγματα στον χρήστη, χωρίς όμως ποτέ να τον αγχώσει. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ιδανική για άτομα που ίσως να μην έχουν καθόλου εμπειρία με τον προγραμματισμό και ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν το web developing. Παράλληλα, με τη συμπλήρωση κάθε μαθήματος ή άσκησης, ο χρήστης κερδίζει «πόντους» και ολοκληρώνει αποστολές έχοντας έτσι μία αίσθηση επιβράβευσης. 

Βέβαια το πιο σημαντικό είναι πως πέρα από τη γνώση της Javascript, η οποία έχει γίνει απαραίτητη για το μεγαλύτερο ποσοστό των web developers, οι χρήστες θα μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού, οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό θα τους βοηθήσουν στα επόμενα βήματά τους ακόμη και σε γλώσσες διαφορετικής λογικής.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://grasshopper.app/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram