Bitly - Οι σύνδεσμοι που κατακλύζουν το διαδίκτυο δεν προέρχονται από ένα απλό URL shortener

 
Bitly.com URL shortener και tracking


Καθημερινά, όσοι δαπανούμε πολλές ώρες στο διαδίκτυο, λαμβάνουμε, στέλνουμε και κλικάρουμε σε πάρα πολλούς συνδέσμους. Συνεπώς, θέλουμε η αλληλεπίδρασή μας με τόσους συνδέσμους να γίνεται εύκολα και να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική. Σ' αυτό ειδικεύεται η ιστοσελίδα Bitly, της οποίας τα link έχουν «καταλάβει» το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναρωτιούνται «Τι είναι το Bitly;».

Το Bitly είναι μία online πλατφόρμα που διαθέτει ένα εργαλείο σμίκρυνσης μεγάλων συνδέσμων.  Ένας μικρός σύνδεσμος είναι πιο ευανάγνωστος και καλαίσθητος, μπορούμε να τον θυμηθούμε με μεγάλη ευκολία και να τον στείλουμε σε κάποιο άτομο χωρίς να αντιγράψουμε ολόκληρες σειρές και περίεργες ακολουθίες χαρακτήρων. Έτσι, αν χρησιμοποιήσεις το Bitly μπορεί να έχεις πιο μικρούς και ευανάγνωστους συνδέσμους στο bio των προσωπικών σου λογαριασμών στα social media, στα προφίλ των επιχειρήσεών σου, στο website σου, σε επαγγελματικές παρουσιάσεις, σε εργασίες του σχολείου, του πανεπιστημίου κ.ά.

Εκτός από τα παραπάνω, το Bitly προσφέρει ένα δωρεάν πλάνο για όσους θέλουν να έχουν στατιστικά στοιχεία για το πόσοι χρησιμοποιούν τους συνδέσμους τους. Αν πραγματοποιήσεις δωρεάν εγγραφή μπορεί να δημιουργήσεις έως 100 διαφορετικούς συνδέσμους τον μήνα, να τους τοποθετήσεις όπου επιθυμείς (ιστοσελίδα, αναρτήσεις σε social, περιγραφές στο YouTube κ.α.) και έπειτα να έχεις μία πολύ καλή εικόνα για το ποιοι από αυτούς συγκεντρώνουν περισσότερη κίνηση. Έτσι, θα καταλάβεις τη συμπεριφορά του κοινού σου και θα χαράξεις αντίστοιχη στρατηγική. Φυσικά, η υπηρεσία διαθέτει και επί πληρωμή πακέτα, με περισσότερες δυνατότητες παρακολούθησης.

Για όποια χρήση και να ενδιαφέρεται κανείς, το σίγουρο είναι πως το Bitly είναι μία υπηρεσία που θα φανεί χρήσιμη σε διάφορες καταστάσεις.
 
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://bitly.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram