Πως να κατεβάσεις οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε PDF

Κατέβασε ιστοσελίδα σε PDF


Εδώ και αρκετά χρόνια, οι τελευταίες εκδόσεις των Windows (Windows 10, 11) διαθέτουν ενσωματωμένο εργαλείο εκτύπωσης αρχείων σε PDF. Δηλαδή, στο μενού της εκτύπωσης και εκεί που επιλέγουμε τον εκτυπωτή, υπάρχει και η επιλογή «Microsoft Print to PDF» η οποία αποθηκεύει το αρχείο σε PDF μορφή. Φυσικά, εμείς θα επικεντρωθούμε στην αποθήκευση (και αν θέλουμε εκτύπωση) οποιασδήποτε ιστοσελίδας σε PDF μέσα από τον browser μας. 




Σε ό,τι πρόγραμμα περιήγησης και να εργαζόμαστε, η διαδικασία είναι η ίδια. Το συγκεκριμένο παράδειγμα, το δούλεψα σε Google Chrome, μιας και είναι ο δημοφιλέστερος browser στον κόσμο. 

Πως εκτυπώνουμε σε PDF
Ενώ βρισκόμαστε στη ιστοσελίδα που θέλουμε να εκτυπώσουμε, απλά πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων ctrl+P και αμέσως θα μας ανοίξει το μενού της εκτύπωσης. Αν δεν είναι προεπιλεγμένο το «Microsoft Print to PDF», το επιλέγουμε και είμαστε έτοιμοι να «παίξουμε» με τις ρυθμίσεις εκτύπωσης που είναι διαθέσιμες. Το πως θα ρυθμίσεις την εκτύπωση, το αφήνω στα δικά σου γούστα και ανάγκες. Εύκολο δεν ήταν; 

Επεξεργασία του κατεβασμένου PDF
Αν τώρα θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να δουλέψουμε στο PDF που μόλις κατεβάσαμε, μπορούμε να δοκιμάσουμε το online πολυ-εργαλείο επεξεργασίας PDF, για να το φέρουμε ακόμα πιο πολύ στα μέτρα μας! Το εργαλείο αυτό είναι το πετυχημένο PDF24 που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Ε, τώρα, σ΄ έκανα μάγκα ε; Καλή επιτυχία! 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram