Ratool - Απενεργοποιούμε τις USB θύρες και βάζουμε κωδικό

Φραγή στα USB με κωδικό

Το Removable Access Tool (γνωστό και ως Ratool) είναι μια απλή στη χρήση δωρεάν εφαρμογή για Windows που βοηθά στον έλεγχο εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης, όπως είναι τα USB φλασάκια τα CD/DVD, και οποιοδήποτε αφαιρούμενο μέσο συνδέεται στον υπολογιστή.  

Το Ratool μπορεί να απενεργοποιήσει την πρόσβαση στα USB φλασάκια, δηλαδή να μη τα «διαβάζει» καθόλου ο υπολογιστής, ή να ενεργοποιήσει την προστασία εγγραφής, αποτρέποντας έτσι την τροποποίηση ή τη διαγραφή δεδομένων, προστατεύοντας τα δεδομένα από την αντιγραφή από άλλους. Φυσικά, όλα αυτά με τη χρήση κωδικού πρόσβασης, αν το επιθυμούμε. Επίσης, μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη εκτέλεση (Autorun) των USB. 

Έψαχνα καιρό για ένα τέτοιο δωρεάν εργαλείο και είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα το Ratool, το οποίο είναι εντελώς δωρεάν χωρίς κρυφές χρεώσεις και διαφημίσεις. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως το Ratool είναι portable, δηλαδή δε χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή και διαθέτει την Ελληνική γλώσσα στο μενού του. 

Έκδοση: 1.4
Μέγεθος: 956 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: sordum.org
Πηγή: sordum.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram