MediaWiki - Η δωρεάν self-hosted εφαρμογή που τροφοδοτεί τη Wikipedia!

MediaWiki - Το open source λογισμικό από την Wikipedia


Το MediaWiki είναι μια δωρεάν self-hosted εφαρμογή ανοικτού κώδικα για Wiki. Αναπτύχθηκε για την Wikipedia το 2002 και πήρε το όνομα MediaWiki το 2003. Το MediaWiki χρησιμοποιείται από δεκάδες χιλιάδες ιστότοπους και χιλιάδες εταιρείες και οργανισμούς.

Μερικές δυνατότητες του MediaWiki:
  • Το MediaWiki έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την επεκτασιμότητα για ιστότοπους υψηλής επισκεψιμότητας για την αποτροπή βανδαλισμών, ανεπιθύμητων μηνυμάτων και άλλων επιθέσεων, για παράδειγμα: ip blacklists, bot detection κ.α.
  • Η διεπαφή χρήστη του MediaWiki είναι διαθέσιμη σε πολλές διαφορετικές γλώσσες (και στα Ελληνικά)
  • Το MediaWiki παρέχει ένα πλούσιο σετ βασικών χαρακτηριστικών καθώς και πολλές επεκτάσεις (extensions) για την παροχή πρόσθετης λειτουργικότητας.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το MediaWiki;

Το MediaWiki είναι ένα αξιόπιστο, πολύγλωσσο, δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό. Επιπρόσθετα μαθαίνοντας το MediaWiki, εξοικειωνόμαστε με τον τρόπο λειτουργίας της Wikipedia. Στη συνέχεια, μπορούμε να γίνουμε συντάκτες της Wikipedia ενημερώνοντας άρθρα ή προσθέτοντας νέα. Αυτό από μόνο του είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και προκλητική δραστηριότητα.

Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, FreeBSD, OpenBSD, Solaris
Κατασκευαστής: Wikimedia Foundation
Πηγή: mediawiki.org
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram