Ren'Py - Μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες μηχανές οπτικών μυθιστορημάτων στον κόσμο

Φτιάχνουμε παιχνίδια με το Ren'Py

Το Ren'Py είναι μια μηχανή οπτικών μυθιστορημάτων που χρησιμοποιείται από χιλιάδες δημιουργούς από όλο τον κόσμο. 

Η εφαρμογή μας βοηθάει να χρησιμοποιούμε λέξεις, εικόνες και ήχους για να δημιουργήσουμε διαδραστικές ιστορίες που εκτελούνται σε υπολογιστές και κινητές συσκευές. Για παράδειγμα μπορούμε να δημιουργήσουμε οπτικά μυθιστορήματα και παιχνίδια προσομοίωσης ζωής. 

Το Ren'Py είναι δωρεάν για χρήση σε εμπορικά και μη εμπορικά παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να πληρώσουμε κάποιο τέλος για να διανείμουμε το παιχνίδι μας.

Το Ren'Py περιλαμβάνει, από προεπιλογή, όλα τα χαρακτηριστικά που περιμένει ένας χρήστης από ένα παιχνίδι. Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις δυνατότητες μπορούν να προσαρμοστούν ή να απενεργοποιηθούν εάν το επιθυμούμε. 

Από προεπιλογή κάθε νέο παιχνίδι έχει:
  • Ένα κύριο μενού που επιτρέπει στο χρήστη να ξεκινήσει ένα νέο παιχνίδι, να φορτώσει ένα παιχνίδι ή να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις.
  • Ένα μενού που επιτρέπει στον χρήστη να φορτώσει, να αποθηκεύσει και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις.
  • Την επιλογή για αυτόματη αποθήκευση του παιχνιδιού.
  • Την δυνατότητα ανεξάρτητης αλλαγής μουσικής, ηχητικού εφέ και έντασης φωνής καθώς και άλλα πολλά! 

Δείτε ένα βίντεο



Χιλιάδες παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει με το Ren'Py, καθιστώντας το μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες μηχανές οπτικών μυθιστορημάτων στον κόσμο.

Σημαντικό: Αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με τη δημιουργία ψηφιακών αφηγηματικών ιστοριών/παιχνιδιών, και ήδη ενθουσιάστηκες με το Ren'Py, βρήκαμε δωρεάν βιντεομαθήματα στα Ελληνικά για να σε εισάγουν ομαλά στον κόσμο αυτό. Τα εύσημα πηγαίνουν στο Ελληνικό κανάλι του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα ακολουθώντας τον σύνδεσμο: Δωρεάν μαθήματα Ren'Py

Έκδοση: 7.4.11
Μέγεθος: ~112 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, MacOS
Κατασκευαστής: Ren'Py
Πηγή: renpy.org
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram