Zepp Life - Το MiFit άλλαξε όνομα αλλά παραμένει κορυφαία δωρεάν fitness tracking εφαρμογή

 
Android iOS εφαρμογή για smartwatch Xiaomi smartband

 
Αν έχεις αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθείς περισσότερο με το σώμα σου και τη φυσική σου κατάσταση, τότε πρέπει να γνωρίσεις το Zepp Life! Ίσως βέβαια να το γνωρίζεις με την παλιά του ονομασία, ως MiFit, αφού προέρχεται από το οικοσύστημα της Xiaomi. 
 
Το Zepp Life, πρώην MiFit, είναι το απόλυτο δωρεάν fitness app για Android και iOS που χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες που θέλουν να μαθαίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το σώμα τους και την καθημερινή τους δραστηριότητα. Συνδέεται πολύ εύκολα με το Xiaomi ή Amazfit wearable σου, είτε αυτό είναι smartband, είτε smartwatch, και από κει και πέρα τα κάνει όλα αυτό για σένα! Επιπλέον γίνεται να αλληλεπιδράσει και με άλλες έξυπνες συσκευές της Xiaomi όπως οι Mi Scale ζυγαριές.

Οι δυνατότητές του είναι πολλές και ιδιαίτερα χρήσιμες. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή και να εισάγεις κάποια απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για τα αποτελέσματα που θα σου δείξει στη συνέχεια. Για παράδειγμα, θα πρέπει να εισάγεις την ηλικία, το βάρος σου, τον fitness στόχο σου κ.ά. Επίσης, θα πρέπει να συνδέσεις το wearable σου με το Zepp Life μέσω Bluetooth ώστε να μπορεί να αντλεί από αυτό δεδομένα.

Κάποιες από τις λειτουργίες του Zepp Life είναι οι εξής:

  • σε πληροφορεί για τα βήματα που κάνεις καθημερινά (συνήθως σου εμφανίζει και έναν ιδανικό ημερήσιο αριθμό),
  • σου δίνει στατιστικά για τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σου,
  • καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς με τη βοήθεια του smartband ή smartwatch σου.

Παράλληλα, μετά τη σωματική σου άσκηση, μπορείς να μπεις στην εφαρμογή και να δεις πόσες θερμίδες έκαψες, σε ποια λεπτά έκανες έντονη άσκηση και σε ποια λεπτά πιο χαλαρή και άλλες παρόμοιες πληροφορίες. Βέβαια ανάλογα και το wearable που θα συνδέσεις με το Zepp Life, προσαρμόζονται και οι πληροφορίες που εμφανίζονται σε αυτό 
 
Εννοείται πως η εφαρμογή διατηρεί πλούσιο ιστορικό με τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών ώστε να έχεις ανά πάσα στιγμή εικόνα για την πορεία της φυσικής σου κατάστασης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να μάθεις καλύτερα το σώμα σου και θα σου δώσει κίνητρο για πιο συχνή άσκηση!

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android (4.4+), iOS
Κατασκευαστής: Xiaomi
Πηγή: Google Play, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram