Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων - Ψάξε για πρατήρια και τιμές στο επίσημο site του Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


Τιμή βενζίνης σήμερα

Με την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου να έχει εκτοξευτεί, δεν είναι ψέμα πως όλοι ψάχνουμε που και πότε θα γεμίσουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας. Εδώ και πολλά χρόνια, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει δημιουργήσει ένα παρατηρητήριο για τιμές των υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.

Στο Fuelprices.gr υπάρχει μία, προσβάσιμη για όλους, βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τις τιμές όλων των υγρών καυσίμων σε πρατήρια της χώρας. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το νομό που τον ενδιαφέρει και έπειτα να δει την τιμή του καυσίμου (Βενζίνη, Πετρέλαιο, Υγραέριο κ.α.) σε πρατήρια, μαζί με τη διεύθυνσή τους, αλλά και την εταιρία στην οποία ανήκουν. Οι πρατηριούχοι είναι υπεύθυνοι να επισκέπτονται την εφαρμογή και να  ανανεώνουν την τιμή των καυσίμων για το πρατήριό τους τακτικά.

Ταυτόχρονα στην ενότητα στατιστικά στοιχεία, το Υπουργείο καθημερινά δημοσιεύει Δελτία Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων. Πρόκειται για επίσημα έγγραφα στα οποία αναγράφεται ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης και των υπόλοιπων καυσίμων στην Ελλάδα. Τα Δελτία είναι είτε Πανελλαδικά, είτε ανά νομό, και στην ιστοσελίδα υπάρχουν και παλαιότερα δελτία ώστε να μπορεί κανείς να δει την εξέλιξη των τιμών.

Πάνω στα δεδομένα του Fuelprices.gr έχουν στηθεί και οι δημοφιλείς εφαρμογές FuelGR και FuelDaddy, οι οποίες προσφέρουν ένα πιο εύχρηστο περιβάλλον χρήστη, αλλά τα ίδια δεδομένα, πλην τον καθημερινών Δελτίων.

σ.σ: Είναι τραγικό που ιστοσελίδα της κυβέρνησης δεν διαθέτει προστασία πρωτοκόλλου SSL (Secure Sockets Layer) στο domain name της. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: fuelprices.gr
 
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram