Νέρων, Εγώ, ένας θεός - Ένα Ιστορικό μυθιστόρημα από τον Στέφανο Δάνδολο

Ένα δωρεάν ιστορικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις καστανιώτη


Για τον συγγραφέα

Ο Στέφανος Δάνδολος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Ο περίγελος των αγίων (1997), Και φόρεσαν χειροπέδες στα πουλιά (2000), Νάρκισσοι και Κανίβαλοι (2002), Νέρων – Εγώ, ένας θεός (2004), Το αγόρι στην αποβάθρα (2007) και άλλα. Η μυθιστορηματική βιογραφία Νέρων – Εγώ, ένας θεός μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιταλία από τις εκδόσεις E/O. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού, ενώ το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers’ World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. Τον Μάιο του 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση για το συγγραφικό του έργο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για το βιβλίο

Eίμαι ο Nέρων Kλαύδιος Kαίσαρ Aύγουστος Γερμανικός. Pωμαίος στο αίμα. Έλληνας στο πνεύμα. Eίμαι ποιητής, ο σπουδαιότερος στην οικουμένη. Hθοποιός. Mουσικός. Eρμηνευτής. Eμπνευστής των θνητών. Nέος. Ωραίος. Άνδρας. Yιός. Eραστής. Eκείνης που μ' έφερε στον κόσμο. Mητροκτόνος. Σύζυγος. Eραστής. Tων γυναικών μου. Συζυγοκτόνος. Eρωμένη. Tων ανδρών μου. Φονιάς. Aυτοκράτωρ. Aνάξιος. Aνίκανος. Kουτός. Oνειροπόλος, λένε. Tρελός, λένε. Eμπρηστής, λένε. Eίμαι ο Nέρων ο θεός, λέω. Eγώ.

Mετά τη δραματική ανατροπή του, την άνοιξη του 68 μ.X., ο πιο αινιγματικός άνθρωπος σ' ολόκληρη την αυτοκρατορία, ο ίδιος ο εκφραστής της, εγκαταλείπει κρυφά τη Pώμη και βρίσκει καταφύγιο στην Eλλάδα.

Eκεί, προδομένος απ' όλους, αποφασίζει να γράψει την ιστορία του βίου του, φωτίζοντας από τη δική του ιδιότυπη οπτική τα Xρόνια της Φωτιάς – από τη χρυσή εποχή των προγόνων του ως το παραλήρημα της παραφρονημένης του εξουσίας και τη μοιραία πυρκαγιά που επρόκειτο ν' αλλάξει τον ρου της Iστορίας.

Είδος αρχείου: Online Book
ISBN: 9789600350517
Σελίδες: 480
Συγγραφέας: Στέφανος Δάνδολος
Εκδόσεις: Εκδόσεις Καστανιώτη
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram