Data Gif Maker - Φτιάξε δωρεάν εντυπωσιακά κινούμενα γραφήματα

Data Gif Maker - Φτιάξε δωρεάν κινούμενα γραφήματα


Μπορεί η Google να είναι γνωστή για προϊόντα και υπηρεσίες όπως το Gmail, το YouTube και το Android, όμως η δημιουργικότητα των προγραμματιστών της αξιοποιείται κατά καιρούς σε πολλά μικρότερα και πιο ελεύθερα δημιουργικά project. Ένα από αυτά είναι το Data GIF Maker, μία online εφαρμογή που δίνει ζωή σε γραφήματα και δεδομένα.

Στο Data GIF Maker ο χρήστης μπορεί να απεικονίσει τα δεδομένα μίας έρευνας ή εργασίας του με έναν πιο δημιουργικό και κινούμενο τρόπο

Πως δουλεύει

  • Αρχικά, αφού επισκεφτούμε την ιστοσελίδα καλούμαστε να επιλέξουμε ένα από τα τρία έτοιμα θέματα που υπάρχουν, βάση του τύπου του γραφήματος που προτιμάμε.
  • Έπειτα ονομάζουμε το γράφημά μας και επιλέγουμε τον τύπο των δεδομένων (ποσοστά ή αριθμοί). 
  • Στη συνέχεια θα πρέπει να εισάγουμε τα δεδομένα, δηλαδή να αντιστοιχήσουμε κάθε μεταβλητή με την τιμή που έχει αυτή, αλλά και με το χρώμα της στο γράφημα. Οι μεταβλητές μπορεί να είναι περισσότερες από δύο, μέχρι και 4, ανάλογα την κατηγορία γραφήματος που θα επιλέξουμε. 

Αυτό ήταν λοιπόν! Η οπτικοποίηση των δεδομένων μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να κατεβάσουμε το γράφημα σε υψηλή ποιότητα ή με μειωμένο μέγεθος, ή να το μοιραστούμε αυτούσια μέσω ενός συνδέσμου. Φυσικά, το animated γράφημά μας μπορεί ελεύθερα να ενσωματωθεί σε μία ιστοσελίδα ή σε ένα άρθρο. 

Για την ιστορία, δείτε σε γράφημα τον πιο όμορφο συντάκτη του dwrean.net: Ο πιο όμορφος συντάκτης


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: datagifmaker.withgoogle.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram