Wines of Greece - Μία ιστοσελίδα που θα σε μετατρέψει σε «μύστη» των ελληνικών κρασιών

Πληροφορίες για ελληνικά κρασιά wines of Greece

Το Wines of Greece είναι μια ελληνική ιστοσελίδα που εστιάζει στο κρασί και σε διάφορους τομείς γύρω από αυτό. Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διάφορες γεύσεις κρασιού αυτό είναι το site που θα λατρέψεις να μαθαίνεις για διαφορετικές ποικιλίες και να ανακαλύπτεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικές με την οινοποιία.

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρεις πέντε μεγάλες κατηγορίες πληροφοριών για το κρασί.

  1. Αρχικά, στην ενότητα «Μοναδική Πρόταση», θα ανακαλύψεις την κληρονομιά που κουβαλούν τα ελληνικά κρασιά, θα μάθεις για τα διαφορετικά εδάφη παραγωγής και την ποικιλομορφία τους, για τη σύγχρονη οινοποιία στη χώρα μας και τα ευρωπαϊκά κρασιά, για το κόστος των ελληνικών κρασιών και για την παραγωγή του. 
  2. Έπειτα, υπάρχει η κατηγορία «Γνωρίστε τις ποικιλίες», η οποία, όπως δηλώνει και το όνομά της, αναφέρεται σε ποικιλίες και σταφυλιών, για ιδανικές επιλογές κρασιών ανάλογα με το τι σου αρέσει, αλλά και «food friendly» ποικιλίες. 
  3. Στην επόμενη ενότητα, θα μάθεις για τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, τις ονομασίες προέλευσης, θα μπεις στον κόσμο των Οινοποιίων και θα μάθεις για τον οινοτουρισμό.
  4. Γνώρισε την Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού, στην οποία είναι αφιερωμένη η τέταρτη κατηγορία της ιστοσελίδας και τέλος, 
  5. μπες στη Winepedia για να μάθεις για την ιστορία της Ελλάδας στα κρασιά, αλλά και περαιτέρω πληροφορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Υπάρχει και γλωσσάρι με όρους της οινοπαραγωγής και οινοποιίας που σίγουρα θα σου προσφέρει ενδιαφέρουσες γνώσεις!

Σίγουρα αν είσαι ακόμη και τελείως άσχετος, με λίγη περιήγηση στο Wines of Greece θα νιώσεις «ειδικός» σε ότι αφορά τα κρασιά, εντυπωσιάζοντας φίλους και... όχι μόνο!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: winesofgreece.org/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram