«p2p.chat» - Ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα βιντεοκλήσεων με απεριόριστους χρήστες

«p2p.chat» - Ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα βιντεοκλήσεων με απεριόριστους χρήστες

Το p2p.chat είναι μια εκπληκτική και ανοικτού κώδικα δωρεάν web εφαρμογή βιντεοκλήσεων, με την οποία μπορείς να φτιάξεις ένα δωμάτιο και να καλέσεις φίλους και συνεργάτες για συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις. Δε χρειάζεται καμία εγγραφή και όλα γίνονται πολύ γρήγορα: Δημιουργείς το δωμάτιο που θέλεις, βάζεις το nickname σου και είσαι έτοιμος να καλέσεις τους φίλους σου. Δεν υπάρχει κανένα όριο συμμετεχόντων.  

Σε αντίθεση με τις περισσότερες εφαρμογές βιντεοκλήσεων, όλα τα δεδομένα στο p2p.chat αποστέλλονται κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο απευθείας στους συμμετέχοντες αντί να παρεμβαίνει ο σέρβερ.

Τα δωμάτια που δημιουργούνται είναι κρυπτογραφημένα και αδύνατον να παραβιαστούν από άλλους. Η μόνη παρέμβαση (calls) που κάνει ο σέρβερ του p2p.chat, είναι να σε βοηθήσει να συνδεθείς με τους συμμετέχοντες στο chat. Τα ονόματα των δωματίων, τα ονόματα των συμμετεχόντων και, το πιο σημαντικό, τα δεδομένα των κλήσεων, δεν αποστέλλονται ποτέ στο p2p.chat. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δεδομένα μας είναι ασφαλή και ιδιωτικά ανά πάσα στιγμή. 

Το p2p.chat χρησιμοποιεί αυτό που είναι γνωστό στους προγραμματιστές ως mesh architecture (αρχιτεκτονική πλέγματος), όπου κάθε συμμετέχων σε μια κλήση στέλνει τα δεδομένα βίντεο απευθείας στον άλλο συμμετέχοντα. Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι καθώς ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται, απαιτεί περισσότερη CPU και bandwidth, συγκρινόμενα πάντα με τις παραδοσιακές τηλεδιασκέψεις. Ωστόσο, για κλήσεις με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

• Πήγαινε στη σελίδα ► «p2p.chat» - Ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα βιντεοκλήσεων


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram