Ruffle - Τώρα μπορείς να παίξεις άφοβα τα αγαπημένα σου Flash παιχνίδια και εφαρμογές

Ruffle - Τρέξε άφοβα flash εφαρμογές και παιχνίδια


Το Ruffle είναι ένας δωρεάν εξομοιωτής για τον αποβιώσαντα Flash Player, γραμμένος στη γλώσσα προγραμματισμού Rust. Είναι ανοικτού κώδικα και διατηρείται εξολοκλήρου από εθελοντές προγραμματιστές. Το Ruffle τρέχει εγγενώς σε όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα ως αυτόνομη εφαρμογή και σε όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης μέσω της χρήσης του WebAssembly.

Αξιοποιώντας την ασφάλεια του sandbox που διαθέτουν οι σύγχρονοι browsers και τις εγγυήσεις ασφάλειας του Rust, μπορούμε με σιγουριά να αποφύγουμε όλες τις παγίδες ασφαλείας για τις οποίες το Flash είχε τη φήμη και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Όπως μας λένε οι δημιουργοί του προγράμματος: Το Ruffle επαναφέρει το Flash στον ιστό, όπου ανήκει.

Στο download link που σου δίνω στο τέλος του άρθρου, θα μεταφερθείς στην επίσημη σελίδα του Ruffle για να κατεβάσεις την έκδοση που επιθυμείς. Διατίθεται για Windows, Linux και Mac Λειτουργικά συστήματα ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πρόσθετα για Chrome, Firefox, Edge και Safari. Επίσης, είναι συμβατά με τους παραπάνω browsers για κινητά τηλέφωνα με Android και iOS. 

σ.σ: Αφορμή να βρω αυτό το πρόσθετο για τον browser μου (Google Chrome), είναι το παιχνίδι για παιδιά Χιονοπροπαίδεια, που είναι γραμμένο σε Flash και πλέον μπορώ να το χρησιμοποιήσω χάρη στο Ruffle. 

Έκδοση: 2022-07-03
Μέγεθος: διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Όλοι οι γνωστοί browsers, Windows, Linux, Mac
Κατασκευαστής: ruffle.rs
Πηγή: ruffle.rs
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram