Πως συνδέουμε Ενσύρματα την οθόνη του Υπολογιστή με την Τηλεόραση

πως μπορούμε να συνδέσουμε ενσύρματα το Laptop/PC μας με μια τηλεόραση

Υπάρχει πιθανότητα οι περισσότεροι να γελάσετε με αυτό το άρθρο, αλλά πρέπει να ξέρεις όταν κάτι είναι αυτονόητο για σένα, δεν είναι καθόλου για κάποιον άλλον. Δεν γίνεται να τα γνωριζουμε όλα και ειδικά στην τεχνολογία και το διαδίκτυο που «τρέχουν» σαν δαιμονισμένα! 

Σήμερα, θα δούμε πως μπορούμε να συνδέσουμε ενσύρματα το Laptop/PC μας με μια τηλεόραση ή επιπλέον οθόνη, ώστε να βλέπουμε το περιεχόμενο του υπολογιστή από την τηλεόραση ή να διευρύνουμε την επιφάνεια εργασίας μας σε δύο οθόνες! 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε είναι ένα καλώδιο HDMI, που και οι δυο καταλήξεις του να είναι αρσενικές (male). Φαντάζομαι, όλοι έχουμε στο σπίτι μας καλώδιο HDMI. Φυσικά, υπάρχει περίπτωση το Laptop μας να έχει υποδοχή HDMI και η τηλεόραση να είναι παλιότερης τεχνολογίας και να διαθέτει υποδοχή VGA. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, διότι στην αγορά υπάρχουν τόσο αντάπτορες από HDMI σε VGA ή καλώδια που από τη μία πλευρά υπάρχει HDMI και από την άλλη VGA. 

Στα Windows 11, τα πράγματα είναι πολύ απλά όσο αναφορά τη σύνδεση δύο οθονών. Αφού πραγματοποιήσουμε τη σύνδεση με το καλώδιο, τα Windows θα το «καταλάβουν» και θα εμφανίσουν αυτόματα τις επιλογές που έχουμε: 

πως μπορούμε να συνδέσουμε ενσύρματα το Laptop/PC μας με μια τηλεόραση

Όπως βλέπεις στο παραπάνω Screenshot, έχουμε τέσσερις επιλογές για τη σύνδεση της δεύτερης οθόνης/τηλεόρασης:

  • Μόνο στην οθόνη του υπολογιστή: Δηλαδή, να παραμείνει μόνο στον υπολογιστή η εικόνα μας
  • Αναπαραγωγή: Ό,τι βλέπουμε στον υπολογιστή, να βλέπουμε και στη δεύτερη οθόνη
  • Επέκταση: Να διευρύνουμε την επιφάνεια εργασίας και στη δεύτερη οθόνη, ως φυσική συνέχεια της πρώτης
  • Μόνο στη δεύτερη οθόνη: Να εμφανίζεται εικόνα μόνο στη δεύτερη οθόνη και όχι στο Laptop μας. 

Αφού επιλέξουμε αυτό που μας ενδιαφέρει, αμέσως θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση. Αν θέλουμε να επαναφέρουμε τις παραπάνω επιλογές για να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις, πατάμε στο πληκτρολόγιο τον συνδυασμό «Πλήκτρο Windows + P».


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram