Eyes on Exoplanets - Η NASA μας πάει ταξίδι στο διάστημα, μέσω μίας εντυπωσιακής web εφαρμογής

NASA διάστημα web εφαρμογή

Τι είναι ένας exoplanet; Ένας πλανήτης που βρίσκεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Μέχρι σήμερα η NASA έχει επιβεβαιώσει 5,069 exoplanets, ενώ έχουν εντοπιστεί ακόμη 8,000 πιθανοί. Όπως δηλώνει και η ίδια, δεν πρόκειται για ένα απλό νούμερο, αφού κάθε ένας από αυτούς είναι ένας πραγματικός νέος κόσμος.

Σίγουρα τα παραπάνω σε έπεισαν πως αξίζει να εξερευνήσεις τους exoplanets του γαλαξία μας με τη βοήθεια του web app που δημιούργησε η ίδια η NASA. Μέσα από ένα περιβάλλον που θυμίζει Google Earth μπορείς να περιηγηθείς στο διάστημα να ανακαλύψεις αυτούς τους πλανήτες που βρίσκονται στον γαλαξία μας και να μάθεις περισσότερες πληροφορίες. 

Κάνοντας zoom και επιλέγοντας κάποιον πλανήτη, μπορούμε να δούμε μία εικόνα από το πως πιθανόν θα είναι αυτός στην πραγματικότητα. Έπειτα, βλέπουμε πληροφορίες για αυτόν, όπως το πότε ανακαλύφθηκε, τι τύπος πλανήτη είναι (π.χ. Super Earth), στοιχεία για την τροχιά του αλλά και μία σύγκριση με τη Γη. Τέλος, βλέπουμε πόσο χρόνο θα θέλαμε για να τον επισκεφθούμε με διάφορα μεταφορικά μέσα, πως ανακαλύφθηκε, αλλά και σε ποια αποστολή ή παρατηρητήριο της NASA χρεώνεται η ανακάλυψή του. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό!

Μέσω του παρακάτω συνδέσμου μπορείς και εσύ να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://exoplanets.nasa.gov/eyes-on-exoplanets/#/


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram