Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής στον προσωπικό Ιατρό

Κάνουμε εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό εύκολα και γρήγορα


Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό μέσω του gov.gr . 

Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής; 

Η εγγραφή σε προσωπικό γιατρό πραγματοποιείται ηλεκτρονικά. 

Αρχικά συνδεόμαστε στην ηλεκτρονική πλατφόρμας εγγραφής ehealth.gov.gr, με τους κωδικούς taxisnet ή μέσω gov.gr (και με την χρήση κωδικών ebanking).

Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος.

Πως θα εγκριθεί η αίτηση μου; 

Όλες οι αιτήσεις γίνονται αποδεκτές, μέχρι τη συμπλήρωση του νόμιμου ορίου των 2.000 εγγεγραμμένων πολιτών ανά γιατρό.

Είναι ο προσωπικός γιατρός δωρεάν; 

Οι υπηρεσίες του προσωπικού γιατρού παρέχονται δωρεάν για όσους έχουμε εγγραφεί στη λίστα του προσωπικού ιατρού που έχουμε επιλέξει. 

Θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε επισκέψεις, να συνταγογραφήσουμε τα φάρμακα μας και να πάρουμε κατευθύνσεις χωρίς να πληρώσουμε.

Ποια είναι τα κίνητρα για την εγγραφή μας στον προσωπικό γιατρό; 

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας:

  • Όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, από την 1/10/2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους. Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους .
  • Παράλληλα από την 1/1/2023 τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

Πηγή: moh.gov.gr
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο FacebookTwitter και Instagram