Πως προστατεύεις απλά σημειωματάρια με κωδικό

Προστασία σημειωματάριου των Windows με κωδικό

Αν είσαι από αυτούς που δεν εμπιστεύονται διάφορα προγράμματα που κλειδώνουν φακέλους και αρχεία με κωδικό ή προγράμματα που αποθηκεύουν τους κωδικούς σου για να μην τους χάσεις, σου έχω μια εύκολη και ασφαλή λύση. Απευθύνομαι σε όσους θέλουν να ασφαλίσουν τους κωδικούς που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο για διάφορες χρήσεις, από Websites, Τράπεζες, κωδικούς PIN κτλ. 

Τα πράγματα είναι απλά φίλες και φίλοι και απορώ πώς δεν το σκέφτηκα νωρίτερα για να το γράψω. Αυτά που θα χρειαστούμε είναι: 

  • Το 7-zip, ένα δωρεάν πρόγραμμα που συμπιέζει φακέλους και αρχεία
  • και το ενσωματωμένο σημειωματάριο που έχουν τα Windows. 

Αρχικά, ανοίγουμε το σημειωματάριο και γράφουμε εκεί όλους τους κωδικούς που θέλουμε να προστατέψουμε. 
Τώρα, θα πρέπει να βάλουμε κωδικό στο σημειωματάριο για να μην έχουν πρόσβαση άτομα που δεν θέλουμε. Εδώ, έρχεται το 7-zip, που εκτός από συμπίεση, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να βάλεις και κωδικό προστασίας. 

Πως βάζουμε κωδικό στο σημειωματάριο

Αφού έχουμε εγκαταστήσει το 7-zip στον υπολογιστή μας, κάνουμε δεξί κλικ στο σημειωματάριο με τους κωδικούς που έχουμε γράψει και επιλέγουμε από το μενού τη διαδρομή: 7-zip -->Προσθήκη σε αρχείο συμπίεσης




Στο παράθυρο που θα ανοίξει, βλέπουμε μεταξύ άλλων, και το πεδίο που μπορούμε να βάλουμε τον κωδικό μας. 



Αφού γράψουμε τον κωδικό και τον επανεισάγουμε για δεύτερη φορά, πατάμε το OK και είμαστε έτοιμοι. Πλέον, έχει δημιουργηθεί ένα αρχείο με κατάληξη .7z (συμπιεσμένο), που αν προσπαθήσεις να το ανοίξεις, θα σου ζητήσει κωδικό. Υπόψη, πως το «παλιό» σημειωματάριο, το οποίο δεν είναι προστατευμένο με κωδικό, υπάρχει ακόμα στον υπολογιστή και θα πρέπει να το διαγράψεις. 

Αξίζει να σημειώσουμε, ακόμα και αλλαγές να κάνεις στο σημειωματάριο που είναι ήδη προστατευμένο με κωδικό, το 7-zip θα σε ρωτήσει αν θέλεις να αποθηκευτούν οι αλλαγές στο συμπιεσμένο αρχείο. Φυσικά και θα το δεχτείς. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram