World Rally Championship - Θυμήσου την Arcade παιχνιδάρα της δεκαετίας του 90'

World Rally Championship - Θυμήσου την Arcade παιχνιδάρα

Το World Rally Championship είναι μια από τις αξέχαστες Arcade παιχνιδάρες της δεκαετίας του 90' που υπήρχαν σε όλα τα «ηλεκτρονικά» της γειτονιάς, και από τα λίγα παιχνίδια που «ταΐστηκαν» με αμέτρητα κέρματα μέχρι να το τερματίσουν οι ανυπόμονοι υποψήφιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ψάξαμε και βρήκαμε μια online δωρεάν αυθεντική έκδοση μέσω του Inernet Archive, που πάει «σφαίρα» και δεν κολλάει πουθενά. 

Το 1993 λοιπόν, η γνωστή εταιρία Gaelco, κυκλοφόρησε το παιχνίδι που είναι βασισμένο στον κόσμο της οδήγησης και συγκεκριμένα του γνωστού WRC. Με το αυτοκίνητό σου πρέπει να ολοκληρώσεις τις πίστες με αντίπαλο το χρόνο και τα 60 δευτερόλεπτα που έχεις διαθέσιμα. Φυσικά, θα πρέπει να κάνεις καλό χρόνο για να σκαρφαλώσεις στην κατάταξη και να είσαι ανταγωνιστικός με τους αντιπάλους σου. 

Στο παιχνίδι υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά Rally από τρεις πίστες το καθ' ένα και διεξάγονται σε τέσσερις τοποθεσίες:
 
  • Ράλλυ Σαν Ρέμο της Ιταλίας, 
  • Ράλλυ των 1000 λιμνών στη Φινλανδία, 
  • Ράλλυ Ακρόπολης στην Ελλάδα και
  • Ράλλυ Μόντε Κάρλο στο Μονακό. 

World Rally Championship - 1993 Arcade Rally

Κάθε τουρνουά Ράλλυ είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο, με τις διαδρομές να διαθέτουν πλουραλισμό για την εποχή που βγήκε το παιχνίδι, αφού βλέπουμε διαφορετικές αγωνιστικές συνθήκες στο δρόμο, με άσφαλτο, χώμα, χιόνι, μέχρι και νυχτερινές πίστες με περιορισμένη ορατότητα.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι εύκολος, ειδικά αν είσαι εξοικειωμένος με τα MAME, αφού με το CTRL πατημένο δίνεις γκάζια, αν το αφήσεις φρενάρει και φυσικά τα βελάκια του πληκτρολογίου είναι το τιμόνι σου. Για να βάλεις Credit, πατάς το 5 από το αριθμητικό πληκτρολόγιο και το 1 για να ξεκινήσεις το παιχνίδι. 


Πάμε να γκαζώσουμε ► World Rally Championship

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram