Google Wallet - Ένα ασφαλές ψηφιακό πορτοφόλι, για ανέπαφες συναλλαγές και αποθήκευση εισιτηρίων σε smartphone

Ανέπαφες συναλλαγές με smartphone μεσω Google Wallet


Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες των σύγχρονων smartphone είναι η δυνατότητα χρήσης τους ως προέκταση του πορτοφολιού μας ή ακόμη και η ολική αντικατάστασή του με αυτά. Το Google Wallet είναι το «επίσημο» ψηφιακό πορτοφόλι του Android και σίγουρα μία επιλογή που θα πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Τι μπορείς να αποθηκεύσεις στο Google Wallet;

Στην Ελλάδα, τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο οι περισσότερες συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Alpha, Εθνική, Eurobank κ.α.) υποστηρίζουν επίσημα το Google Wallet. Αυτό σημαίνει πως οι πελάτες τους μπορούν να αποθηκεύσουν σε αυτό τις πιστωτικές και τις χρεωστικές τους κάρτες και να χρησιμοποιούν το smartphone (ή το smartwatch τους) για ανέπαφες πληρωμές, μέσω της τεχνολογίας NFC. Αντίστοιχα και οι «διαδικτυακές» τράπεζες όπως η Revolut υποστηρίζουν το ψηφιακό πορτοφόλι της Google.
 
Δυστυχώς, για την ώρα, τα ελληνικά διπλώματα οδήγησης και οι ελληνικές ταυτότητες δεν μπορούν να αποθηκευτούν στο Google Wallet. Θα χρειαστεί υπομονή, μέχρι το Gov.gr Wallet να συνεργαστεί με την εφαρμογή της Google. Εκτός των παραπάνω, πολλές αεροπορικές εταιρίες υποστηρίζουν το Google Wallet για αποθήκευση εισιτηρίων, όπως και διοργανωτές συναυλιών, αλλά και κινηματογράφοι.

Είναι ασφαλείς οι ανέπαφες συναλλαγές με smartphone;


Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί από την ίδια την Google επομένως δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς να μοιραστεί τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας με αυτή. Σίγουρα κάποιοι θα ανησυχήσουν σε περίπτωση κλοπής του smartphone τους, όμως μπορεί κανείς να επιτρέπει τις πληρωμές μόνο αφού ξεκλειδώσει με δακτυλικό αποτύπωμα τη συσκευή του. 
 
Φυσικά, εννοείται πως λειτουργίες όπως το 2-step verification για σύνδεση στο Google account μας, αλλά και η Εύρεση Τηλεφώνου της Google ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια του Google Wallet και συστήνεται η χρήση τους.

Τα περισσότερα σύγχρονα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android έρχονται με προεγκατεστημένο το Google Wallet (παλαιότερα γνωστό και ως Google Pay). Αν δεν υπάρχει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθεις αν αυτό υποστηρίζεται από το smartphone σου.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: 17MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram