Google Home - Κάνε σήμερα το σπίτι σου έξυπνο με τη δωρεάν smart home πλατφόρμα της Google

Google Home έξυπνο σπίτι
Το Google Home είναι η πρόταση της Google στο χώρο των smart home. Πρόκειται για μία πλατφόρμα, την οποία μπορεί να ξεκινήσει ο καθένας να χρησιμοποιεί εντελώς δωρεάν, για να κάνει  έξυπνο το σπίτι του.

Για να χρησιμοποιήσει κανείς το Google Home αρκεί να το κατεβάσει στο smartphone του ως εφαρμογή. Έπειτα αφού συνδεθεί με το Google λογαριασμό του μπορεί να δημιουργήσει ένα έξυπνο σπίτι. Το σπίτι χωρίζεται σε δωμάτια, κάθε ένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει αμέτρητες συσκευές. Από έξυπνες λάμπες και air fryer, μέχρι ρομποτικές σκούπες, συστήματα συναγερμού, ηχεία, τηλεοράσεις αλλά και IP κάμερες, υπάρχει μία πλειάδα συσκευών που φέρουν τη σήμανση works with Google Home. Η διαδικασία εισαγωγής μίας έξυπνης συσκευής είναι απλή και συνήθως χρειάζεται να συνδέσουμε την εφαρμογή του κατασκευαστή της συσκευής με το Google Home.

Αφού εισάγουμε όλες τις συσκευές μας, είναι ώρα να δημιουργήσουμε ρουτίνες ελέγχου τους, οι οποίες θα ενεργοποιούνται συγκεκριμένες ώρες ή έπειτα από συγκεκριμένες ενέργειες. Στα θετικά του Google Home είναι φυσικά και η άψογη συνεργασία με το Google Assistant, ο οποίος μας επιτρέπει να ελέγξουμε τις ρουτίνες, τις συσκευές, ή να ζητήσουμε πληροφορίες, χρησιμοποιώντας τη φωνή μας.

Αν κάποιος μπει για τα καλά στον κόσμο του smart home σίγουρα κάποια στιγμή αξίζει η αγορά ενός Google Speaker ή άλλου smart hub που μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο ελέγχου ενός έξυπνου σπιτιού. Όμως ακόμη και με τη δωρεάν εφαρμογή του Google Home, χωρίς κόστος, οι smart δυνατότητες είναι αμέτρητες.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: home.google.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram