Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για οργάνωση των MP3 μας



Ακόμα ένα άρθρο εμπνευσμένο από σχόλιο αναγνώστη του site μας. Ζητήθηκε να βρούμε δωρεάν προγράμματα που έχουν να κάνουν με τη μαζική επεξεργασία των ετικετών από αρχεία ήχου (mp3). Στο dwrean.net, έχουμε παρουσιάσει τρεις διαφορετικές δωρεάν εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλειά και τις συγκεντρώσαμε όλες μαζί για να μην ψάχνεις. 

Υπόψη, ότι τα προγράμματα που κάνουν επεξεργασία των ετικετών σε αρχεία ήχου, είναι πολύ χρήσιμα όταν έχουμε πολλά τραγούδια στον υπολογιστή μας που δεν έχουν ονοματιστεί. Επικεντρωθήκαμε σε προγράμματα που κάνουν μόνο αυτό για να σου δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Είναι γνωστό, ότι αρκετά προγράμματα που κάνουν επεξεργασία ήχου γενικότερα, διαθέτουν λειτουργία Tag editor, αλλά προτιμούμε τα εξειδικευμένα γι' αυτή τη δουλειά. 

Πάμε να δούμε τα πέντε (5) καλύτερα δωρεάν προγράμματα του είδους:

  • The GodFather - Ελληνικής δημιουργίας δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας πληροφοριών/ετικετών για τα MP3 μας. Κατασκευασμένο από τον Έλληνα προγραμματιστή Δημήτρη Τουζόζογλου, είναι αρκετά παλιό και το γνωρίζουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με το «άθλημα». Διαθέτει και την Ελληνική γλώσσα στο μενού του. 
  • EasyTAG - Μόνο από την ονομασία του, μας προτρέπει να το κατεβάσουμε αφού η διαδικασία μαζικής μετονομασίας αρχείων MP3 και όχι μόνο, είναι εύκολη υπόθεση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εκτός από Windows, διατίθεται και για Linux λειτουργικά συστήματα.
  • Moo0 Mp3InfoEditor - Ακόμα ένα δωρεάν πρόγραμμα για να οργανώσουμε τα MP3 μας, μεμονωμένα ή μαζικά. Για Windows και υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα. 
  • Mp3tag - Δεν χρειάζεται ιδαίτερες συστάσεις το παλιότερο και ίσως το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα για να μετονομάσεις τα αρχεία της μουσικής σου. Χρονολογείται τον προηγούμενο αιώνα, αφού έκανε την εμφάνισή του το σωτήριο έτος 1999! Διατίθεται και αυτό στην Ελληνική γλώσσα, και εκτός από Windows, υπάρχει έκδοση και για Mac υπολογιστές.
  • TagScanner - Ποιοτική δωρεάν εφαρμογή και κάνει ακριβώς αυτό που λέει, συν ότι κατεβάζει από online βάσεις δεδομένων πληροφορίες για τα MP3 και διαθέτει ενσωματωμένο Player για να παίζει αυτά που επεξεργαζόμαστε. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram