Πλανήτης Αφροδίτη: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Πλανήτης Αφροδίτη: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά τη Σελήνη. Εμείς, ο απλός λαός, τον ονομάζουμε και Αυγερινό ή Αποσπερίτη. Είναι παρόμοια στη Γη σε μέγεθος (μόλις οριακά μικρότερη από τη Γη), αλλά πολύ διαφορετική σε φυσικά χαρακτηριστικά, καθώς καλύπτεται από πυκνά νέφη διοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του θείου και η πίεση και θερμοκρασία στην επιφάνεια της είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες της Γης. Η Αφροδίτη ονομάζεται και «αδελφή της Γης», ως προς την ομοιότητα στο μέγεθός της με τη Γη.

Η Αφροδίτη ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους, καθώς είναι εύκολα ορατή στον ουρανό. Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Εωσφόρος ("αυτός που φέρνει την αυγή") όταν εμφανίζονταν το πρωί και Έσπερος το βράδυ. Η θεά Αφροδίτη κατά τη μυθολογία ήταν θεά της ομορφιάς και η προστάτιδα του έρωτα. Έτσι είναι προφανής ο λόγος που δόθηκε το όνομα της πιο λαμπερής θεάς στο συγκεκριμένο πλανήτη.

Πέρα από τα παραπάνω τα οποία είναι «κλεμμένα» από τη Wikipedia, έχουμε τον δικό μας ιντερνετικό Αστροφυσικό, Παύλο Καστανά, πού μέσα από το πετυχημένο του κανάλι «Astronio», δίνει πληροφορίες για την Αφροδίτη, τόσο κατανοητές και με μεταδοτικότητα, που αχρηστεύει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. 

Πάμε να τον απολαύσουμε




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram