Bart Ehrman: Γιατί ο θεός δεν παρεμβαίνει;

Bart Ehrman: Γιατί ο θεός δεν παρεμβαίνει;

Ο Bart Ehrman είναι μελετητής της Καινής Διαθήκης εστιάζοντας κυρίως στην κριτική ανάλυση των κειμένων, την ιστορικότητα του Ιησού και την εξέλιξη του χριστιανισμού. Από το 1988 διδάσκει στο University of North Carolina (Chapel Hill). Έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία, κάποια από αυτά έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά.
Όταν ήταν ακόμα έφηβος «ξαναγεννήθηκε» ως φονταμενταλιστής χριστιανός και αποφάσισε να αφιερώσει τις σπουδές του στη μελέτη της Βίβλου. Σύντομα συνειδητοποίησε πως τα ιερά κείμενα δεν ήταν αλάθητα, κάτι που ήταν ήδη γνωστό στην επιστημονική κοινότητα. Παρέμεινε όμως χριστιανός.


Η πίστη του άρχισε να κλονίζεται όταν του ζητήθηκε να ετοιμάσει ένα μάθημα για το «πρόβλημα του κακού». Πλέον δηλώνει αγνωστικιστής.

Στο ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί, ο Bart Ehrman ξεκινά αναφέροντας πράγματα από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, σύμφωνα με τις οποίες ο θεός είναι αυτός που παρεμβαίνει συνεχώς στη φύση και την αλλάζει, κάνοντας αφύσικα (ή υπερφυσικά) πράγματα, όπως αναστάσεις νεκρών, ιάσεις αρρώστων απλά με μια κίνηση, περπατάει στο νερό κτλ. Γιατί λοιπόν δεν παρεμβαίνει στη σύγχρονη εποχή σε αντίστοιχες περιπτώσεις; 

Απόλαυσε το βίντεο




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram