Η θεωρία του Big Bang σε απλά ελληνικά

Η θεωρία του Big Bang σε απλά ελληνικά

Η επικρατούσα θεωρία για την προέλευση και εξέλιξη του σύμπαντος είναι η θεωρία του Big Bang - θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης. Είναι η θεωρία σύμφωνα με την οποία το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για καμία έκρηξη όπως τη γνωρίζουμε, αλλά για μια ταχύτατη διαστολή.

Το σύμπαν, αρχικά βρισκόταν σε μια εξαιρετικά θερμή και πυκνή κατάσταση και μέσα από τη «Μεγάλη Έκρηξη» άρχισε να ψύχεται και να διαστέλλεται όπου συνεχίζεται και σήμερα με γοργό ρυθμό αυτή η διαστολή.

Όπως πάντα, σε θέματα αστρονομίας/επιστήμης και εκλαΐκευση αυτής, ο Astronio, aka Παύλος Καστανάς, μας βγάζει από τη δύσκολη θέση των εξηγήσεων. Στο επεισόδιο που ακολουθεί, γνωρίζουμε τη θεωρία του Big Bang μέσα από τις εντυπωσιακές παρατηρήσεις του Edwin Hubble και ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στο μέλλον του σύμπαντος. Όλα αυτά, μέσα σε επτά λεπτά!

Δες το βίντεο:




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram