[How To]: Πως αποθηκεύουμε τη διεύθυνση του σπιτιού και της εργασίας μας στο Google Maps

Διεύθυνση κατοικίας και εργασίας Google Maps

Μία ίσως από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Google Maps, είναι η δυνατότητα να αποθηκεύσεις σε αυτό τη διεύθυνση του σπιτιού σου ή και της εργασίας σου. Όχι, κανείς δε θα ξεχάσει που μένει ή που δουλεύει, όμως το παραπάνω μπορεί να σου γλιτώσει αρκετό χρόνο.

Αρχικά μπορείς εύκολα να βρεις οδηγίες προς οποιαδήποτε διεύθυνση, με σημείο εκκίνησης το σπίτι ή τη δουλειά σου, χωρίς να πληκτρολογείς κάθε φορά τη διεύθυνσή σου. Έπειτα, εφόσον έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείς να ρωτάς το Google Assistant (για την ώρα μόνο στα Αγγλικά), πόση ώρα θα σου πάρει να πας από το σπίτι στο γραφείο ή αντίστροφα, ανάλογα με την κίνηση που επικρατεί. Φυσικά, αν υπάρχει πρόβλημα ή αυξημένη κίνηση στη διαδρομή, οι Χάρτες της Google θα προτείνουν πιο γρήγορες εναλλακτικές. 
 
Η απλή διαδικασία εισαγωγής διεύθυνσης κατοικίας ή εργασίας στο Google Maps:
 
Μενού Χάρτες Google

Αφού επισκεφθείς τη σελίδα των Χαρτών της Google θα χρειαστεί να πατήσεις το μενού στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης σου.
 
Χάρτες Google Τα μέρη μου


Έπειτα θα κάνεις κλικ στην επιλογή «Τα Μέρη σου». Θα ανοίξει ένα μενού με λίστες αποθηκευμένων τοποθεσιών. 
 
Google Maps Home Work Adress
 
Πατώντας στην καρτέλα «Με ετικέτα» θα εμφανιστούν τοποθεσίες που ίσως έχεις αποθηκεύσει στο παρελθόν ως Σπίτι ή και Εργασία. Αν κάποια από αυτές έχει αλλάξει τότε μπορείς να πατήσεις Χ και να τη διαγράψεις. 
 
Διαφορετικά, με κλικ πάνω σε μία από τις επιλογές «Ορισμός διεύθυνσης σπιτιού» και «Ορισμός διεύθυνσης εργασίας», μπορείς να αποθηκεύσεις την αντίστοιχη διεύθυνση στο Google Maps.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram