«Οι Λύκοι του Στάνισλαβ» - Δωρεάν αφήγημα του Paul Auster

«Οι Λύκοι του Στάνισλαβ» - Δωρεάν αφήγημα του Paul Auster

Το συγκεκριμένο αφήγημα γράφτηκε κατά την περίοδο της καραντίνας από το διάσημο συγγραφέα Paul Auster και διανέμεται εντελώς δωρεάν για όλους. Ο τίτλος του αφηγήματος «Οι Λύκοι του Στάνισλαβ» ο συγγραφέας ταξιδεύει στη γενέτειρα του παππού του, την Ουκρανία και σκέφτεται τις ιστορίες που άκουσε εκεί, ενώ αναρωτιέται για τη φύση της αλήθειας. 

Απόσπασμα του αφηγήματος
Οι περιστάσεις με πήγαν στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο του 2017. Είχα δουλειά στο Λβιβ, αλλά εκμεταλλεύθηκα μια ελεύθερη μέρα για να κάνω δρόμο δύο ωρών προς τον νότο και να περάσω το απόγευμα στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ, όπου είχε γεννηθεί κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1880 ο παππούς μου από τη μεριά του πατέρα μου. Δεν υπήρχε λόγος να πάω εκεί πέραν της περιέργειας, ή αυτού που θα αποκαλούσα θέλγητρο μιας πλαστής νοσταλγίας, καθώς η αλήθεια είναι πως δεν γνώρισα ποτέ τον παππού μου και εξακολουθώ να μη γνωρίζω σχεδόν τίποτα γι’ αυτόν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:


Ο Πολ Όστερ γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1947 στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Είναι πιθανώς πιο γνωστός για την Τριλογία της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης ποιητής, αρθρογράφος, έχει διατελέσει μεταφραστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.
Για την ιστορία, η Τριλογία της Νέας Υόρκης απαρτίζεται από τα εξής βιβλία:
  • City of Glass (Γυάλινη Πόλη) - 1985
  • Ghosts (Φαντάσματα) - 1986
  • The Locked Room (Το Κλειδωμένο Δωμάτιο) - 1986

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 103 KB
Συγγραφέας: Paul Auster
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram