The World Factbook - Σημαντικές πληροφορίες για κάθε χώρα του κόσμου από την CIA

The World Factbook - Χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα κράτη του κόσμου

Το The World Factbook είναι μια ιστοσελίδα που ανανεώνεται μια φορά το χρόνο και ανήκει στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για ένα τύπου Αλμανάκ, με βασικά στοιχεία και πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόσμου. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναγνωρίζεται επίσημα από τις ΗΠΑ και περιλαμβάνει γενικά στοιχεία για κάθε χώρα ξεχωριστά σε μια περιγραφή δύο-τριών σελίδων για τη δημογραφία, τοποθεσία, οικονομία, κυβέρνηση, βιομηχανία, στρατιωτικές δυνατότητες κλπ.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του : 
Το World Factbook παρέχει βασικές πληροφορίες για την ιστορία, τους ανθρώπους, την κυβέρνηση, την οικονομία, την ενέργεια, τη γεωγραφία, το περιβάλλον, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, τον στρατό, την τρομοκρατία και τα διακρατικά ζητήματα για 266 χώρες.

Επειδή το World Factbook είναι δημιουργία της CIA για χρήση από αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η μορφή και το περιεχόμενο είναι προσανατολισμένα στην κάλυψη συγκεκριμένων αντικειμένων, δεν παύει όμως να μας παρέχει χρησιμότατες πληροφορίες που βρήκαμε αρκετά ενδιαφέρουσες και νομίζω όλους. 

Το World Factbook δεν καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα επειδή είναι δημιούργημα υπαλλήλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ εν υπηρεσία, συνεπώς επιτρέπεται η ελεύθερη αντιγραφή και τροποποίησή του από οποιονδήποτε χωρίς άδεια από την CIA, εκτός βέβαια από το ίδιο το έμβλημα της CIA που καλύπτεται από σχετικό νόμο.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram