ChatGPT - Η μηχανή που γράφει και συζητάει μαζί σου σαν κανονικός άνθρωπος

ChatGPT - Η δωρεάν μηχανή που γράφει σαν άνθρωπος

Το ChatGPT είναι ένα πλήρες γλωσσικό μοντέλο μηχανικής μάθησης που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική GPT (Generative Pre-training Transformer) και εκπαιδεύεται σε ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων κειμένου που αντλεί από το διαδίκτυο, επιτρέποντάς του να παράγει κείμενο που μοιάζει να το έχει γράψει άνθρωπος και όχι μηχανή.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ChatGPT είναι η ικανότητά του να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της μετάφρασης, της περίληψης, της απάντησης ερωτήσεων, της συγγραφής κειμένων, ακόμα και να γράφει κώδικα σε γλώσσα προγραμματισμού. Αυτό το καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο για διάφορους κλάδους, όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η δημιουργία περιεχομένου/άρθρων κ.α. 

Μοναδικό χαρακτηριστικό του ChatGPT είναι η ικανότητά του να συνεχίζει το κείμενο, με βάση το περιεχόμενο που έχει εισαχθεί. Χρησιμοποιεί την προηγούμενη καταχώρηση που έδωσε ο χρήστης και δημιουργεί μια συνέχεια του κειμένου, σαν σε συζήτηση.  βέβαια, προσωπικά με εκνεύρισε διότι δεν γνωρίζει για το dwrean.net. Επίσης, σε ερώτηση παγίδα για το ποιοι είναι οι γονείς του, με «κόλλησε» στον τοίχο: 




Ένα άλλο πλεονέκτημα του ChatGPT είναι η ικανότητά του να χειρίζεται μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Με το τεράστιο σύνολο δεδομένων του, μπορεί να επεξεργάζεται γρήγορα και να παράγει απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερώτηση του χρήστη καθιστώντας το ένα χρήσιμο εργαλείο για εφαρμογές πραγματικού χρόνου, όπως τα chatbots.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ChatGPT έχει και τους περιορισμούς του. Όπως συμβαίνει με κάθε μοντέλο μηχανικής μάθησης, η ποιότητα του παραγόμενου κειμένου σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα και την ποικιλομορφία των δεδομένων στα οποία εκπαιδεύτηκε. Επιπλέον, το ChatGPT δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το πλαίσιο ή το νόημα του κειμένου που παράγει και, ως εκ τούτου, μπορεί να παράγει ανούσια απάντηση εάν του δοθεί λάθος ερώτηση.

Επίσης, το ChatGPT δεν έχει συναισθήματα. Αυτό το διαπιστώνεις αν του κάνεις τις ανάλογες ερωτήσεις όπως τους κάναμε εμείς. Επίσης, δε θα μας πάρει τις δουλειές. Δίνει πολύ καλή απάντηση σε αυτό! 

ChatGPT - Η δωρεάν μηχανή που γράφει σαν άνθρωπος



Συνολικά, το ChatGPT είναι ένα ισχυρό γλωσσικό μοντέλο που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις μηχανές. Και ακόμα είναι αρχή! Η ικανότητά του να παράγει κείμενο που μοιάζει με ανθρώπινο και να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών εργασιών, το καθιστά πολύτιμο εργαλείο σε πολλές εφαρμογές στη βιομηχανία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείς με υπευθυνότητα και να γνωρίζεις τους περιορισμούς του.

• Μπορείς να δοκιμάσει δωρεάν το ChatGPT, αρκεί να κάνεις μια απλή εγγραφή στο επίσημο site της OpenAI ακολουθώντας το σύνδεσμο: ChatGPT - Ένα εξελιγμένο Chatbot που γράφει σαν άνθρωπος


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram