«1821 - Η Ελληνική Επανάσταση στη Μολδοβλαχία» - Το βραβευμένο βιβλίο για το ξεκίνημα της Επανάστασης, εντελώς δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή

«1821 - Η Ελληνική Επανάσταση στη Μολδοβλαχία»

Από την εισαγωγή του βιβλίου: 


Η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε στη Μολδαβία, με ένα στρατιωτικό σώμα 4.500 Ελλήνων, υπό την ηγεσία του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, γόνου μεγάλης βυζαντινής οικογένειας από τον μικρασιατικό Πόντο, ιδεαλιστή, που σήκωσε στους ώμους του το βάρος του σχεδιασμού και της έναρξης του αγώνα.

Στόχος της συγγραφέως Δήμητρας Στασινοπούλου με το βιβλίο «1821 - Η Ελληνική Επανάσταση στη Μολδοβλαχία» είναι να διασώσει την ατμόσφαιρα και ό,τι σώζεται σήμερα και να συνδεθούν οι τοποθεσίες και οι εικόνες τους με τις πολύ ισχνές μνήμες εκείνης της εποχής. 

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ένα πολυσέλιδο και πολυεικονογραφημένο ηλεκτρονικό βιβλίο που διανέμεται δωρεάν, και για πρώτη φορά ένα τέτοιο εγχείρημα, δηλαδή ένα ηλεκτρονικό δωρεάν βιβλίο, βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 117 MB
Σελίδες: 384
Συγγραφέας: Δήμητρα Στασινοπούλου
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram