Έτοιμη και Ψηφιακά η Κάρτα Ανεργίας (Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ)

Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ - Κάρτα Ανεργίας

Εκπληκτικά νέα για τον Gov.gr και το ψηφιακό μας πορτοφόλι, αφού μόλις ενσωματώθηκε σε αυτό η Κάρτα ανεργίας! Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  με την ενσωμάτωση της Ψηφιακής Κάρτας ΔΥΠΑ, οι πολίτες που αναζητούν εργασία και είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν σε κινητά τηλέφωνα, tablet και άλλες κινητές συσκευές την νέα ψηφιακή κάρτα και να τη χρησιμοποιούν για εύκολη και άμεση πρόσβαση στις παροχές που δικαιούνται.

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ καταργεί την έντυπη μορφή της κάρτας ανεργίας. Η κάρτα είναι διασυνδεδεμένη με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και ενημερώνεται καθημερινά από αυτό. Εξασφαλίζεται, έτσι, σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποιες παροχές. Ειδικότερα, σκανάροντας την Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ από το Gov.gr Wallet, θα είναι εύκολα επαληθεύσιμο το είδος των παροχών, επιδομάτων, βοηθημάτων ή διευκολύνσεων που θα δικαιούται ο εκάστοτε κάτοχός της.

Υπάρχει και PDF με οδηγίες χρήσης, το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από εδώ


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram