Οι καλύτεροι δωρεάν τρόποι για να μάθεις πόκερ

Οι καλύτεροι δωρεάν τρόποι για να μάθεις πόκερ

Το πόκερ είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των Ελλήνων και ένα από τα πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ποπ κουλτούρα, έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο, έχει γίνει τραγούδι από δεκάδες καλλιτέχνες και έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Η δημοτικότητά του οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είναι απλό και μπορεί να το παίξει οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία του. Προϋποθέτει ότι γνωρίζει πώς λειτουργούν οι συνδυασμοί πόκερ προκειμένου να κερδίσει μία παρτίδα και να μπορεί να ψυχολογήσει τον αντίπαλο, που ίσως μπλοφάρει. Όσο καλά κι αν ξέρει, όμως, κάποιος το πόκερ, μία βοήθεια είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη. Πόσο μάλλον αν δεν το γνωρίζει καλά ή δεν το γνωρίζει καθόλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, έρχεται η τεχνολογία για να καλύψει τα κενά.

Με την εξάπλωση του internet, η γνώση έχει γίνει άμεσα προσβάσιμη ακόμη και σε θέματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε το παραμικρό. Το πόκερ δεν είναι καν τόσο άγνωστο, συνεπώς υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να εμπλουτίσει κανείς τις γνώσεις του πάνω στο άθλημα. Ένας από αυτούς και, πιθανώς, ο πιο άμεσος και εύκολος, είναι η χρήση του διαδικτύου προκειμένου να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος πρόσβαση σε συμπυκνωμένη γνώση, ώστε να μάθει ακόμη περισσότερα και να γίνει πιο ανταγωνιστικός πάνω στο τραπέζι με την πράσινη τσόχα.

Υπάρχουν αρκετά σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί κανείς να επισκεφτεί, προκειμένου να γίνει ακόμη ευκολότερη η κατανόηση του αθλήματος από τον χρήστη. Μπορεί κανείς να διαβάσει, να παρακολουθήσει ή ακόμη και να συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης, να μάθει από τους κορυφαίους και, φυσικά, να εστιάσει στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει το παιχνίδι του. Οι διαδικτυακοί αυτοί προορισμοί προσφέρουν μία τέλεια εμπειρία χρήσης, βοηθούν τον ενδιαφερόμενο ακόμη και να επικοινωνήσει με τους δημιουργούς περιεχομένου, να λάβει συμβουλές και να βελτιώσει τις ικανότητές του στο πόκερ. 

Ποιοι είναι όμως οι πιο εύκολοι τρόποι για να μάθεις περισσότερα σχετικά με αυτό το παιχνίδι;


Για αρχή μπορεί κανείς να επισκεφθεί διάφορα κανάλια στο Twitch. Πρόκειται για μία δωρεάν streaming υπηρεσία, η μεγαλύτερη στην κοινότητα του gaming, όπου χιλιάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες κάθε είδους μοιράζονται τις γνώσεις τους και επιδεικνύουν τις ικανότητές τους. Μπορεί κανείς να βρει εκεί τους σημαντικότερους παίκτες πόκερ να μαθαίνουν τους ακολούθους τους πώς να παίζουν σωστά ή ακόμα και να τους παρακολουθήσει live σε επίσημα τουρνουά, σαν αυτά που μπορεί να μεταδίδουν επίσημα εταιρείες όπως η PokerStars ή σε αγώνες επίδειξης από τα κανάλια που οι ίδιοι οι παίκτες διατηρούν. Είναι εύκολο να βρει κανείς λύσεις για όλα τα γούστα, είτε θέλει να παίξει σε τραπέζια με μεγάλα πονταρίσματα είτε με μικρότερα.

Μία παρόμοια πλατφόρμα που ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια στον χώρο του gaming είναι φυσικά το YouTube. Συνήθως αναφερόμαστε σε αυτό όταν μιλάμε για μουσική, όμως εκατοντάδες επαγγελματίες παίκτες μοιράζονται τη γνώση τους εκεί, χωρίς να ζητούν κάτι παραπάνω από την προσοχή μας και πάντοτε απολύτως δωρεάν. Επίσης, ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο του πόκερ και δείχνουν πώς είναι η ζωή στο πράσινο τραπέζι ή μοιράζονται συναρπαστικές ιστορίες από τουρνουά και ταξίδια.

Κάπως έτσι λειτουργούν, επίσης, τα πόκερ podcasts. Το «Smart Poker Study» του sky Matsuhashi είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή, όπου ο οικοδεσπότης ή οι εκάστοτε καλεσμένοι του μοιράζονται ιδέες και στρατηγικές για το αγαπημένο τους άθλημα. 
Το «Post Flop Poker» κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ το διασημότερο του κόσμου αυτή τη στιγμή είναι το «Poker Life» που είναι εκπαιδευτικό και ο οικοδεσπότης Joe Ingram υποδέχεται για συνεντεύξεις τούς κορυφαίους επαγγελματίες των παιχνιδιών με τράπουλα. Ο ίδιος μάλιστα ανεβάζει στο YouTube τις συνεντεύξεις, στο κανάλι που ο ίδιος διατηρεί.

Σε άλλες περιπτώσεις αρκεί να μπει κανείς σε κάποιο από τα δεκάδες φόρουμ όπου κυρίως ερασιτέχνες μοιράζονται όσα ξέρουν. Το πιο διάσημο και πετυχημένο είναι το «CardsChat», όπου ο επισκέπτης θα κάνει όποια ερώτηση θέλει και θα λάβει αμέτρητες απαντήσεις, που θα τον βοηθήσουν να επεκτείνει τις γνώσεις του. Με 300 χιλιάδες μέλη από 190 διαφορετικές χώρες είναι απίθανο να μην υπάρξει λύση για κάθε πρόβλημα, σε μία κοινότητα που ξέρει πώς παίζεται το άθλημα και τι ζητούν οι παίκτες από αυτό.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal