Δωρεάν παιδική σειρά: Του Κουτιού τα Παραμύθια

Του Κουτιού τα Παραμύθια

Την πρώτη Παρασκευή του Φλεβάρη το μακρινό 1988, έκανε πρεμιέρα η παιδική τηλεοπτική σειρά «Του Κουτιού τα Παραμύθια». Επρόκειτο για μια ελληνική παιδική σειρά με κούκλες και δραματοποίηση με ηθοποιούς, σε παραγωγή της οικογένειας Σοφιανού. Ήμουν 11 χρονών τότε και θυμάμαι πόσο ανυπόμονα περίμενα να δω το πρώτο επεισόδιο! Δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές βλέπεις τότε. Ούτε Ίντερνετ είχαμε, ούτε πολλά κανάλια στην τηλεόραση. Οκ boomer, θα μου πεις, πάμε παρακάτω! 

Στη σειρά αυτή πρωταγωνιστούσαν ένα μικρό κορίτσι, η Παρασκευή, η οποία είχε στην κατοχή της ένα κουτί με κούκλες που λέγονταν Σεβαστιανός, Φιόγκος, Ρούχλας και Μελιά. Μόλις νύχτωνε και η Παρασκευή πήγαινε στο δωμάτιό της για ύπνο, άνοιγε το κουτί και οι κούκλες της εξιστορούσαν λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο.
Τις φωνές από τις κούκλες υποδύονται οι ηθοποιοί: Παύλος Κοντογιαννίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Φαίδων Σοφιανός, Ήβη Σοφιανού, και η μικρή Παρασκευή Γεωργιάδου. Συνολικά τα επεισόδια είναι 36 χωρισμένα σε τρεις σεζόν των 12 επεισοδίων η κάθε μία. 

Μπορείς να παρακολουθήσεις εντελώς δωρεάν και σε υψηλή ποιότητα όλα τα επεισόδια της σειράς από την υβριδική πλατφόρμα της ERTFLIX ακολουθώντας το σύνδεσμο: «Του Κουτιού τα Παραμύθια»

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal