«1821» - Όλη η αληθινή ιστορία της επανάστασης σε ένα ντοκιμαντέρ

1821 - Η Ελληνική επανάσταση (δωρεάν ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων)

Το «1821» ήταν μια σειρά οκτώ 45λεπτων ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από τον ΣΚΑΪ από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου του 2011. Γυρίστηκε σε πέντε χώρες -την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία. Είναι η ακριβότερη μέχρι σήμερα σειρά ελληνικού ντοκιμαντέρ. 

Ήταν μια παραγωγή της εταιρείας «ΑΝΕΜΟΝ» της Ρέας Αποστολίδου και του Γιούρι Αβέρωφ. Απέσπασε τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο τηλεθέασης του ΣΚΑΪ εκείνη την εποχή -σχεδόν ένα εκατομμύριο τηλεθεατές παρακολουθούσαν το «1821» κάθε Τρίτη στις 11 το βράδυ, ποσοστό απλησίαστο για ντοκιμαντέρ, τόσο πριν όσο και μετά.


Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, χλευάστηκε, χαλκεύτηκε και συκοφαντήθηκε όσο καμία άλλη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Αντιθέτως, εμάς μας άρεσε και το παραθέτουμε ολόκληρο εντελώς και δωρεάν μέσα από το Youtube. 

Το ντοκιμαντέρ «1821» δίνει στον θεατή την ευκαιρία να βιώσει τα γεγονότα που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα, να επανεξετάσει τους μύθους του αγώνα για την ελευθερία, αλλά και να εμβαθύνει στη σημασία που έχει η επανάσταση του 1821 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από αναπαραστάσεις των ιστορικών γεγονότων αλλά και την καθημερινή ζωή της εποχής.Πρέπει να το δεις! 




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal