[How to]: Οκτώ ιδέες για να μην κάθεται στο συρτάρι το παλιό σου smartphone

ιδέες για χρήση παλιών κινητών


Μόλις απόκτησες νέο smartphone πρόσφατα και αναρωτιέσαι τι να κάνεις με το παλιό σου; Μην το αφήσεις να μαζέψει σκόνη στο συρτάρι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις το παλιό σου smartphone και να του δώσεις ένα νέο νόημα ύπαρξης. 

Ακολουθούν οκτώ ιδέες για την επαναχρησιμοποίηση ενός παλαιότερου smartphone:
 
Χρήση ως backup συσκευή

Ακόμη και αν το παλιό σου smartphone δεν είναι πλέον η κύρια συσκευή σου, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως εφεδρική συσκευή. Διατήρησέ το φορτισμένο και ενημερωμένο και χρησιμοποιήσετε το σε περίπτωση που το νέο σου smartphone χαθεί, κλαπεί ή καταστραφεί.
 
Χρήση ως συσκευή αναπαραγωγής μουσικής

Γέμισε το παλιό σου smartphone με την αγαπημένη σου μουσική και χρησιμοποίησέ το ως συσκευή αποκλειστικά για αναπαραγωγής μουσικής. Θα χρειαστείς μόνο τραγούδια, ίσως συνδρομή σε κάποια υπηρεσία μετάδοσης τραγουδιών (Spotify, Apple Music κ.α.). Μπορείς να το συνδέσεις σε ένα ηχείο Bluetooth στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή να το χρησιμοποιήσεις με ακουστικά στην καθημερινότητά σου.
 
Μετατροπή σε ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών

Μετέφερε στο παλιό σου smartphone τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και μετέτρεψέ το σε ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών. Μπορείς να το τοποθετήσεις στο γραφείο σου, στη βιβλιοθήκη σου ή στο κομοδίνο σου για να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου αναμνήσεις.

Χρήση ως τηλεχειριστήριο

Πολλά smartphones διαθέτουν ενσωματωμένους IR blasters, οι οποίοι τους επιτρέπουν να λειτουργούν ως τηλεχειριστήρια για τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής DVD και άλλες συσκευές. Απλά κατέβασε μια εφαρμογή τηλεχειριστηρίου και χρησιμοποίησε το παλιό σου smartphone για να ελέγχεις συσκευές του σπιτιού σου ή ακόμη και όλο σου το σπίτι, με μία εφαρμογή τύπου Amazon Alexa, Google Home ή Apple Homekit.

Μετατροπή σε κάμερα ασφαλείας

Κατέβασε μια εφαρμογή που μετατρέπει τη συσκευή σε κάμερα ασφαλείας και χρησιμοποίησε το παλιό σου smartphone για να έχεις εικόνα για το τι γίνεται στο σπίτι σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να παρακολουθείς το σπίτι σου όταν λείπεις διακοπές ή να το ρυθμίσεις για να παρακολουθείς το κατοικίδιό σου, ή ακόμη και τα παιδιά σου.

Χρήση ως συσκευή εικονικής πραγματικότητας

Εάν το παλιό σου smartphone διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δοκιμάσεις την εικονική πραγματικότητα. Θα χρειαστείς ένα φθηνό VR headset και έπειτα μπορείς να εξερευνήσεις VR εμπειρίες, βίντεο αλλά και παιχνίδια.
 
Χρήση ως μαθησιακό εργαλείο για παιδιά ή ενήλικες

Εγκατέστησε εκπαιδευτικά παιχνίδια και εφαρμογές στην παλιά σου συσκευή και ξεκίνα να μαθαίνεις εσύ ή το παιδί σου. Μπορείς να μάθεις από ξένες γλώσσες, μέχρι προγραμματισμό και προχωρημένα μαθηματικά, ενώ ένα παιδί να μάθει ανάγνωση, αριθμητική, ζωγραφική ή απλά να εξάσκηση το μυαλό του.
 
Δώρισε το ή πούλα το

Αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα από τα παραπάνω τότε μπορείς απλά να το πουλήσεις για ένα μικρό επιπλέον εισόδημα, ή απλά να το δωρίσεις σε μία φιλανθρωπική οργάνωση. Από το να κάθεται άσκοπα σε ένα συρτάρι σίγουρα θα είναι πιο χρήσιμο.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal