CrystalDiskMark - Δωρεάν λογισμικό που μετράει την απόδοση του σκληρού σου δίσκου

CrystalDiskMark - Δωρεάν εργαλείο που μετρά την απόδοση των σκληρών δίσκων

Το CrystalDiskMark είναι ένα δωρεάν, εύχρηστο εργαλείο αξιολόγησης (benchmarking tool) που μετρά τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής των σκληρών δίσκων (HDD), των SSD και άλλων συσκευών αποθήκευσης. Πρόκειται για ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο που μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις τη συνολική απόδοση του αποθηκευτικού χώρου του υπολογιστή σου.

Το λογισμικό διαθέτει ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας που προβάλλει διάφορες παραμέτρους των τεστ που πραγματοποιεί. Είναι ελαφρύ, απαιτεί ελάχιστους πόρους συστήματος και υποστηρίζει πολλές γλώσσες, ανάμεσά τους και η Ελληνική. Το CrystalDiskMark πραγματοποιεί δοκιμές των ταχυτήτων συνεχούς ανάγνωσης και εγγραφής, καθώς και των ταχυτήτων τυχαίας ανάγνωσης και εγγραφής.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του CrystalDiskMark είναι η ικανότητά του να παράγει γρήγορα και ακριβή αποτελέσματα. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, το λογισμικό μπορεί να σου παράξει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα της συσκευής αποθήκευσης που διαθέτεις. Αυτό το καθιστά ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του υπολογιστή τους, ιδίως αν πρόκειται να προβείς σε αναβάθμιση του σκληρού δίσκου ή του SSD. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για Windows λειτουργικά συστήματα ενώ υπάρχει έκδοση Portable, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προβείς σε εγκατάσταση στον υπολογιστή. 

Τέλος, αξίζει να πούμε ότι το CrystalDiskMark είναι το «αδερφάκι» του CrystalDiskInfo, με το οποίο μπορείς να δεις την κατάσταση «υγείας» του σκληρού σου δίσκου. Εξίσου σημαντικό! 

Έκδοση
: 8.0.4c
Μέγεθος: 3.62 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: crystalmark.info
Πηγή: crystalmark.info
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal