Κλειδώνουμε με κωδικό αρχεία στο κινητό

κλείδωμα αρχείων με κωδικό σε κινητό Android

Για να μπορέσουμε να ασφαλίσουμε αρχεία με κωδικό στην Android συσκευή μας, δεν χρειάζεται κάποια τρίτη εφαρμογή αλλά μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ήδη υπάρχουσα, το Google Files, που έχουμε όλοι στα κινητά μας! Πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό και είναι ευκαιρία να πούμε δυο λόγια. 

Από την έκδοση 8.0 και έπειτα, το Google Files μάς δίνει τη δυνατότητα να αποκρύψουμε αρχεία στον Ασφαλή φάκελο, όπως τον ονομάζει,  και να ελέγχουμε την πρόσβαση με ένα PIN ή Μοτίβο. 

  • Πως βρίσκουμε τον Ασφαλή φάκελο
Στη συσκευή μας, ανοίγουμε την εφαρμογή Google Files και πατάμε στο κάτω μέρος την «Περιήγηση». Μεταβαίνουμε με κύλιση προς τα κάτω στις συλλογές και εκεί βλέπουμε τον Ασφαλή φάκελο. Εκεί για να μπούμε, θα πρέπει πληκτρολογήσουμε ένα νέο PIN ή μοτίβο και στη συνέχεια να ακολουθήσουμε τις οδηγίες ώστε να επιβεβαιώσουμε το PIN.      

  • Πως βάζουμε αρχεία στον Ασφαλή φάκελο
Από την ίδια την εφαρμογή Google Files, πάμε κάτω με κύλιση και πατάμε στην «Περιήγηση» ώστε να δούμε όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα. Επιλέγουμε αυτά που θέλουμε να ασφαλίσουμε και πατάμε τις τρεις τελίτσες που βρίσκονται πάνω δεξιά. Εκεί, βλέπουμε την επιλογή «Μετακίνηση στον Ασφαλή φάκελο». Αφού το πατήσουμε, έχουμε μεταφέρει το αρχείο μας στο ασφαλή φάκελο, ο οποίος είναι προστατευμένος με PIN ή Μοτίβο. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal