«Ο εξωγήινος της διπλανής πόρτας» - Δωρεάν μυθιστόρημα φαντασίας από τον Αύγουστο Κορτώ

«Ο εξωγήινος της διπλανής πόρτας» - Δωρεάν μυθιστόρημα φαντασίας από τον Αύγουστο Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ μάς έχει απασχολήσει αρκετές φορές στη σελίδα μας, αφού αρκετά από τα έργα του διανέμονται εντελώς δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι από τους αγαπημένους μου Έλληνες συγγραφείς, και αυτό χάρη στη στάση που έχει για τη ζωή και φυσικά για το συγγραφικό του ταλέντο. Σήμερα, μπορούμε να κατεβάσουμε και να διαβάσουμε δωρεάν το μυθιστόρημα φαντασίας με τίτλο «Ο εξωγήινος της διπλανής πόρτας» από το λινκ που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου. 


Από τον πρόλογο του βιβλίου: 

Ο αφηγητής της ιστορίας είναι ο Τάκης, ένας γεράκος κατάμονος και παραιτημένος απ’ τη ζωή. Ένα βράδυ δέχεται την αναπάντεχη επίσκεψη ενός φιλικού εξωγήινου, ο οποίος έχει χάσει τον δρόμο του και βρίσκεται στη Γη χωρίς δυνατότητα επιστροφής στον μακρινό του κόσμο κι ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να υιοθετήσει τον αλλοπρόσαλλο αυτό μουσαφίρη.

Λίγα λόγια για τον Αύγουστο Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ (ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου, Θεσσαλονίκη, 1979), είναι Έλληνας συγγραφέας και μεταφραστής.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, «το Βιβλίο των βίτσιων», και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Ζει πλέον στην Αθήνα, στα Εξάρχεια.

Στα πρώτα βιβλία του ήταν επηρεασμένος από τα έργα του μαρκήσιου Ντε Σαντ, σε επόμενα όμως πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος, η κατάθλιψη (την οποία αντιμετώπισε και ο ίδιος), η μητρότητα και η αγάπη. Επιρροή στο έργο του είχε η αυτοκτονία της μητέρας του. Η ζωή της αποδίδεται μυθιστορηματικά στο «Βιβλίο της Κατερίνας» που έχει μεταφερθεί και στο θέατρο.

Εκτός από μυθιστορήματα, έχει γράψει ποιήματα, θεατρικά, παιδικά έργα και μεταφράζει κυρίως σύγχρονη αμερικανική πεζογραφία. Έγραψε ακόμη το σενάριο και τη μουσική της ταινίας «Τεστοστερόνη» του Γιώργου Πανουσόπουλου.  Είναι, τέλος, παραγωγός σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο Κορτώ είναι ακτιβιστής κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ έχει δεχτεί και λεκτικές επιθέσεις για τις θέσεις του. Τον Νοέμβριο του 2014 παντρεύτηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τον σύντροφό του. Στις 25 Ιανουαρίου 2016 υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης μαζί του, όντας από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που σύναψαν σύμφωνο την πρώτη μέρα ισχύος του στην Ελλάδα.

Αν θέλεις να διαβάσεις και άλλα βιβλία του Κορτώ, μπορείς να το κάνεις μέσω των άρθρων που γράψαμε γι'αυτά: 


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 1.94 MB
Σελίδες: 254
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Πηγή: ebooks4greeks.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal