Modes (Τρόποι) - Ένας δωρεάν οδηγός για κιθαρίστες

Ένας δωρεάν οδηγός για κιθαρίστες

Ο Δημήτρης Μπασδάνης, γνωστός και ως James Basdanis, μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με ένα ακόμα βιβλίο για κιθαρίστες, το «Μάθετε και τελειοποιήστε τις πεντατονικές κλίμακες», όπου μέσα από τις σελίδες του μας μαθαίνει τον τρόπο να δομήσουμε, να αποδομήσουμε και να ξαναδομήσουμε με διαφορετικούς τρόπους τις Πεντατονικές Κλίμακες, όπως αναφέρει ο ίδιος. 

Σήμερα, θα δούμε ακόμα ένα βιβλιαράκι έντεκα σελίδων με τα Modes της μείζονας κλίμακας. Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μπασδάνης στο εισαγωγικό σημείωμα του PDF:

Τα modes (τρόποι) είναι κλίμακες που προκύπτουν κυρίως από τη μείζονα κλίμακα, ξεκινώντας κάθε φορά από μία διαφορετική βαθμίδα της. Ο κάθε τρόπος μας δίνει ένα διαφορετικό ηχόχρωμα. Το ηχόχρωμα αυτό το διαφορετικό, το δημιουργούν κάποιες χαρακτηριστικές νότες που έχει ο κάθε τρόπος, με αποτέλεσμα να τον κάνουν ξεχωριστό και μοναδικό. Εδώ θα δούμε τα modes (τους τρόπους) που προέρχονται από τη μείζονα (major) κλίμακα. Οι τρόποι στη σύγχρονη μουσική χρησιμοποιούν ονόματα από τους αρχαίους ελληνικούς τρόπους. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 449 KB
Σελίδες: 11
Συγγραφέας: Δημήτρης Μπασδάνης
Πηγή: ebooks4greeks.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal