FreedomGPT - Το δωρεάν ChatBot που δεν έχει ηθικούς φραγμούς

FreedomGPT - Το δωρεάν ChatBot που δεν έχει ηθικούς φραγμούς

Το FreedomGPT είναι ένα νέο δωρεάν chatbot τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει μη λογοκριμένες και ιδιωτικές συνομιλίες. Σε αντίθεση με άλλα chatbots, το FreedomGPT δεν έχει ενσωματωμένα φίλτρα ασφαλείας ή ηθικές οριοθετήσεις. Τρέχει επίσης τοπικά στη συσκευή, οπότε τα δεδομένα σου μένουν στον υπολογιστή σου.

Το FreedomGPT βασίζεται σε δύο μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) ανοιχτού κώδικα: LLaMA και Alpaca. Το LLaMA είναι ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που μπορεί να παράγει κείμενο, να μεταφράζει γλώσσες και να απαντά σε ερωτήσεις. Το Alpaca είναι μια μικρότερη και ταχύτερη έκδοση του LLaMA.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του FreedomGPT είναι ότι δεν λογοκρίνει κανένα θέμα ή ερώτηση. Μπορείς να ρωτήσεις την τεχνητή νοημοσύνη ό,τι θέλεις, ανεξάρτητα από το πόσο αμφιλεγόμενο, προκλητικό ή προσβλητικό μπορεί να είναι. Η ΤΝ θα προσπαθήσει να απαντήσει στο ερώτημά σου χωρίς καμία προκατάληψη ή κρίση. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι η ΤΝ μπορεί να πει πράγματα που είναι ανακριβή, παραπλανητικά ή επιβλαβή. Δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεις τις απαντήσεις της ΤΝ ως γεγονότα ή συμβουλές, αλλά μάλλον ως έναν τρόπο να εξερευνήσεις διαφορετικές προοπτικές και απόψεις.

Για να χρησιμοποιήσεις το FreedomGPT, πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή και να την εγκαταστήσεις στη συσκευή σου. Υπάρχουν εκδόσεις για Mac και Windows λειτουργικά συστήματα. Στη συνέχεια θα σου ζητηθεί να κατεβάσεις ένα γλωσσικό μοντέλο. Το αρχείο Alpaca bin είναι πάνω από 4 GB, οπότε θα χρειαστείς κάποιο χώρο. 
Η εφαρμογή διαθέτει ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας, που δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου η χρήση του.

Όπως ήδη αναφέραμε, τεράστιο πλεονέκτημα του FreedomGPT είναι ότι εκτελείται τοπικά στη συσκευή σου. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, με κυριότερο ότι τα δεδομένα μένουν μόνο στον υπολογιστή σου. Και επειδή τα πάντα γίνονται σε τοπικό επίπεδο, δεν υπάρχει ανάγκη για σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να το βρουν ενοχλητικό ή δυσάρεστο να συνομιλούν με μια τεχνητή νοημοσύνη που δεν έχει ηθικούς φραγμούς ή κοινωνικούς κανόνες. Ωστόσο, αν είσαι περίεργος για το τι μπορεί να κάνει ένα μη λογοκριμένο chatbot τεχνητής νοημοσύνης, ίσως θελήσεις να το δοκιμάσεις. Μπορεί να σε εκπλήξει, να σε προκαλέσει ή ακόμη και να σε διασκεδάσει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δημιουργοί του FreedomGPT, αναφέρουν ότι για να τρέξει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα η εφαρμογή στο PC σου, προτιμάται να διαθέτει μνήμη RAM 16 GB. 

Έκδοση: 1.1.3
Μέγεθος: 94.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All, Mac
Κατασκευαστής: FreedomGPT
Πηγή: freedomgpt.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal