Πόσο καλά Ελληνικά ξέρει το ChatGPT;

Πόσο καλά Ελληνικά ξέρει το ChatGPT;

Το ChatGPT ξέρει να γράφει στα Ελληνικά. Ξέρει να γράφει πάρα πολύ καλά και σπάνια κάνει συντακτικά λάθη, αν και η γλώσσα μας είναι αρκετά δύσκολη στη γραμματική σε σχέση με άλλες, όπως είναι τα αγγλικά. 

Ως άνθρωπος, είμαι περίεργος και όταν έχει να κάνει με τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη, δεν θα μπορούσα να μην κάνω αυτή την ερώτηση στο ίδιο το ChatGPT! Ναι, φίλες και φίλοι, εσύ και εγώ, μπορεί να μη δίναμε αντικειμενική απάντηση αν ρωτούσαμε τους εαυτούς μας αλλά το ChatGPT δε γνωρίζει από αυτά, δεν έχει συναισθήματα, τουλάχιστον, όχι ακόμα! 

Οπότε λοιπόν, έκανα την εξής απλή ερώτηση: Με άριστα το 10, πόσο καλά ξέρεις ελληνικά;

Η απάντηση που μου έδωσε το ChatGPT είναι ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική: 

«Ως μητρική γλώσσα μου είναι τα αγγλικά, αλλά έχω εκπαιδευτεί και είμαι σε θέση να συνομιλήσω και να κατανοήσω τα ελληνικά σε σχετικά υψηλό επίπεδο. Θα έλεγα ότι η γνώση μου της ελληνικής γλώσσας είναι περίπου 9 στα 10. Μπορώ να αντιληφθώ και να απαντήσω σε περίπλοκες ελληνικές φράσεις και να παρέχω επαρκείς πληροφορίες. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις όπου η μετάφραση ή η διερμηνεία μου μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβής ή να απαιτηθεί λίγη βοήθεια για την κατανόηση πιο σπάνιων ή εξειδικευμένων όρων.»

Φυσικά, δεν πείραξα τίποτα, η απάντηση είναι αυτούσια από το ChatGPT. Τώρα ξέρεις λοιπόν, ότι μπορείς να του μιλάς άνετα στα Ελληνικά, και μάλλον δεν θα σε απογοητεύσει.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal